Posne ćufte od crnog pasulja

87
- Advertisement -

Posne ćufte od crnog pasulja
- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne ćufte od crnog pasulja:

  • 400 g kuvanog crnog pasulja,
  • 1 crni luk, sitno iseckan,
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana,
  • 1 šargarepa, narendana,
  • 2 kašike mlevenog lana (ili čia semenki) pomešane sa 5 kašika vode,
  • 1 kašika soja sosa,
  • 50 g prezli (ili ovsenih pahuljica),
  • 1 kašika seckanog peršuna,
  • 1 kašičica dimljene paprike,
  • so i biber po ukusu,
  • maslinovo ulje za prženje.

Posne ćufte od crnog pasulja se pripremaju na sledeći način:

  1. U velikoj posudi izgnječite crni pasulj viljuškom ili u blenderu, dok ne dobijete pastu. Dodajte sitno iseckani crni i beli luk, narendanu šargarepu, mleveni lan (ili čia) pomešan sa vodom, soja sos, prezle, peršun, dimljenu papriku, so i biber. Sve dobro izmešajte.
  2. Od smese oblikujte male kuglice ili ćufte, veličine oraha.
  3. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i pržite ćufte sa svih strana dok ne postanu zlatne i hrskave. Možete ih peći i u rerni na 200°C oko 20 minuta.
  4. Poslužite ćufte tople, uz prilog po želji ili u sosu po izboru.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne ćufte od crnog pasulja
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -