- Advertisement -
Sastojci za posne ćufte od crnog pasulja:
- 400 g kuvanog crnog pasulja,
- 1 crni luk, sitno iseckan,
- 2 čena belog luka, sitno iseckana,
- 1 šargarepa, narendana,
- 2 kašike mlevenog lana (ili čia semenki) pomešane sa 5 kašika vode,
- 1 kašika soja sosa,
- 50 g prezli (ili ovsenih pahuljica),
- 1 kašika seckanog peršuna,
- 1 kašičica dimljene paprike,
- so i biber po ukusu,
- maslinovo ulje za prženje.
Posne ćufte od crnog pasulja se pripremaju na sledeći način:
- U velikoj posudi izgnječite crni pasulj viljuškom ili u blenderu, dok ne dobijete pastu. Dodajte sitno iseckani crni i beli luk, narendanu šargarepu, mleveni lan (ili čia) pomešan sa vodom, soja sos, prezle, peršun, dimljenu papriku, so i biber. Sve dobro izmešajte.
- Od smese oblikujte male kuglice ili ćufte, veličine oraha.
- U tiganju zagrejte maslinovo ulje i pržite ćufte sa svih strana dok ne postanu zlatne i hrskave. Možete ih peći i u rerni na 200°C oko 20 minuta.
- Poslužite ćufte tople, uz prilog po želji ili u sosu po izboru.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posne ćufte od crnog pasulja
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -