Posni đuveč sa pečurkama

283
- Advertisement -

 

Posni đuveč sa pečurkama

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni đuveč sa pečurkama:

  • 200g pirinča,
  • 400g pečuraka,
  • 1 crni luk,
  • 2 šargarepe,
  • 1 crvena paprika,
  • 1 zelena paprika,
  • 2 paradajza,
  • 100g graška (može zamrznut),
  • 2 čena belog luka,
  • 1 kašičica paprike u prahu,
  • so i biber po ukusu,
  • 2-3 kašike ulja,
  • peršun za dekoraciju.

Posni đuveč sa pečurkama se priprema na sledeći način:

  1. Na ulju propržite sitno iseckan crni luk i beli luk dok ne omekšaju. Dodajte iseckane šargarepe, paprike i pečurke, pa pržite dok povrće ne omekša.
  2. Dodajte pirinač i kratko propržite sa povrćem, zatim dodajte iseckane paradajze i grašak. Začinite paprikom u prahu, solju i biberom, pa nalijte vodom da sve bude pokriveno (oko 600ml).
  3. Kuvajte na srednjoj vatri dok pirinač ne omekša, a zatim prebacite u pećnicu i pecite na 180°C oko 20 minuta, dok ne dobije zlatno-smeđu boju.
  4. Pospite svežim peršunom pre serviranja.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni đuveč sa pečurkama
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Based on 1 Review(s)
- Advertisement -