- Advertisement -
Sastojci za posni đuveč sa pečurkama:
- 200g pirinča,
- 400g pečuraka,
- 1 crni luk,
- 2 šargarepe,
- 1 crvena paprika,
- 1 zelena paprika,
- 2 paradajza,
- 100g graška (može zamrznut),
- 2 čena belog luka,
- 1 kašičica paprike u prahu,
- so i biber po ukusu,
- 2-3 kašike ulja,
- peršun za dekoraciju.
Posni đuveč sa pečurkama se priprema na sledeći način:
- Na ulju propržite sitno iseckan crni luk i beli luk dok ne omekšaju. Dodajte iseckane šargarepe, paprike i pečurke, pa pržite dok povrće ne omekša.
- Dodajte pirinač i kratko propržite sa povrćem, zatim dodajte iseckane paradajze i grašak. Začinite paprikom u prahu, solju i biberom, pa nalijte vodom da sve bude pokriveno (oko 600ml).
- Kuvajte na srednjoj vatri dok pirinač ne omekša, a zatim prebacite u pećnicu i pecite na 180°C oko 20 minuta, dok ne dobije zlatno-smeđu boju.
- Pospite svežim peršunom pre serviranja.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posni đuveč sa pečurkama
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -