- Advertisement -
Sastojci za posnu musaku na turski način:
- 1kg tikvica,
- 500g patlidžana,
- 1 glavica luka,
- 2 paprike,
- 2 krompira,
- 1 teglica paradajz pirea,
- biber,
- maslinovo ulje,
- čubar,
- so,
- 1 struk mirođije,
- 1 struk peršuna.
Posna musaka na turski način se priprema na sledeći način:
- Oljuštite tikvice i isecite ih na kriške.
- Nakon toga prodinstajte svaku od njih nekoliko minuta u maslinovom ulju.
- U drugoj posudi prodinstajte luk iseckan na sitno, patlidžan, paprike i krompir.
- Začinite nadev začinima i sklonite s ringle.
- U odgovarajuću posudu za pečenje poređajte sloj tikvica i odozgo rasporedite nadev.
- Ponovite proceduru i završite musaku poslednjim slojem samo od tikvica.
- Prelijte sve paradajz pireom.
- Stavite jelo u prethodno zagrejanu rernu.
- Kad tečnost uvri jelo je gotovo.
- Tako pripremljena musaka se servira posuta iseckanom mirođijom i peršunom.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posna musaka na turski način
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:


















- Advertisement -