Posna musaka na turski način

2949
- Advertisement -

Posna musaka na turski način

Advertisements

Sastojci za posnu musaku na turski način:

  • 1kg tikvica,
  • 500g patlidžana,
  • 1 glavica luka,
  • 2 paprike,
  • 2 krompira,
  • 1 teglica paradajz pirea,
  • biber,
  • maslinovo ulje,
  • čubar,
  • so,
  • 1 struk mirođije,
  • 1 struk peršuna.

Posna musaka na turski način se priprema na sledeći način:

  1. Oljuštite tikvice i isecite ih na kriške.
  2. Nakon toga prodinstajte svaku od njih nekoliko minuta u maslinovom ulju.
  3. U drugoj posudi prodinstajte luk iseckan na sitno, patlidžan, paprike i krompir.
  4. Začinite nadev začinima i sklonite s ringle.
  5. U odgovarajuću posudu za pečenje poređajte sloj tikvica i odozgo rasporedite nadev.
  6. Ponovite proceduru i završite musaku poslednjim slojem samo od tikvica.
  7. Prelijte sve paradajz pireom.
  8. Stavite jelo u prethodno zagrejanu rernu.
  9. Kad tečnost uvri jelo je gotovo.
  10. Tako pripremljena musaka se servira posuta iseckanom mirođijom i peršunom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna musaka na turski način
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Based on 1 Review(s)
- Advertisement -