Posna kinoa sa pečurkama i crnim lukom

310
- Advertisement -

Posna kinoa sa pečurkama i crnim lukom

Advertisements

Sastojci za posnu kinou sa pečurkama i crnim lukom:

  • 1 šolja kinoe,
  • 2 šolje vode,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • 1 crni luk,
  • 2 čena belog luka,
  • 200 g pečuraka,
  • 1 šolja paradajza,
  • sveži bosiljak,
  • so i biber po ukusu.

Posna kinoa sa pečurkama i crnim lukom se priprema na sledeći način:

  1. Operite kinou pod mlazom hladne vode i procedite je.
  2. Stavite kinou u šerpu zajedno sa 2 šolje vode. Dodajte malo soli po ukusu. Kuvajte na srednje jakoj vatri dok ne provri, a zatim smanjite temperaturu na minimum, pokrijte šerpu i kuvajte još 15-20 minuta, dok voda ne ispari i kinoa postane mekana. Sklonite sa vatre i ostavite poklopljeno da odstoji nekoliko minuta.
  3. U velikoj tiganju, zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno iseckan crni i beli luk i pržite dok ne postanu staklasti.
  4. Dodajte iseckane pečurke i pržite ih dok ne omekšaju i puste tečnost.
  5. Dodajte iseckani paradajz u tiganj sa pečurkama. Kuvajte sve zajedno još nekoliko minuta dok se sve lepo sjedini.
  6. Umešajte kuvanu kinou u smesu sa povrćem. Dobro promešajte.
  7. Dodajte sveži bosiljak i dodatno začinite po ukusu solju i biberom.
  8. Poslužite toplo i uživajte u ukusnom posnom obroku!
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna kinoa sa pečurkama i crnim lukom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -