- Advertisement -
Sastojci za posnu kinou sa pečurkama i crnim lukom:
- 1 šolja kinoe,
- 2 šolje vode,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 1 crni luk,
- 2 čena belog luka,
- 200 g pečuraka,
- 1 šolja paradajza,
- sveži bosiljak,
- so i biber po ukusu.
Posna kinoa sa pečurkama i crnim lukom se priprema na sledeći način:
- Operite kinou pod mlazom hladne vode i procedite je.
- Stavite kinou u šerpu zajedno sa 2 šolje vode. Dodajte malo soli po ukusu. Kuvajte na srednje jakoj vatri dok ne provri, a zatim smanjite temperaturu na minimum, pokrijte šerpu i kuvajte još 15-20 minuta, dok voda ne ispari i kinoa postane mekana. Sklonite sa vatre i ostavite poklopljeno da odstoji nekoliko minuta.
- U velikoj tiganju, zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno iseckan crni i beli luk i pržite dok ne postanu staklasti.
- Dodajte iseckane pečurke i pržite ih dok ne omekšaju i puste tečnost.
- Dodajte iseckani paradajz u tiganj sa pečurkama. Kuvajte sve zajedno još nekoliko minuta dok se sve lepo sjedini.
- Umešajte kuvanu kinou u smesu sa povrćem. Dobro promešajte.
- Dodajte sveži bosiljak i dodatno začinite po ukusu solju i biberom.
- Poslužite toplo i uživajte u ukusnom posnom obroku!
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posna kinoa sa pečurkama i crnim lukom
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -