- Advertisement -
Sastojci za posne pohovane kolutove luka sa tzatzikijem:
- 2 velika crvena luka,
- 1 šolja brašna (koristite integralno brašno ili brašno od leblebija za dodatnu posnost),
- 1 šolja posnih prezli,
- so i biber po ukusu,
- biljno ulje za prženje,
- 1,5 šolja posnog biljnog jogurta,
- 1 krastavac,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 1 kašičica belog luka u prahu,
- 1 kašika svežeg peršuna, seckanog,
- peršun za garnituru.
Posni pohovani kolutovi luka sa tzatzikijem se priprema na sledeći način:
- Isecite luku vrhove i korenu deo, a zatim oljuštite i isecite na kolutove debljine oko 1 cm.
- U jednu posudu stavite brašno, u drugu posne prezle, a u treću umutite malo vode sa solju, biberom i belim lukom u prahu (opciono).
- Uvaljajte svaki kolut luka u brašno, zatim umočite u smesu sa vodom, i na kraju u prezle, tako da svaka strana bude ravnomerno obložena.
- U velikoj tiganji, zagrijte biljno ulje na srednje jakoj vatri. Pržite kolutove luka sa obe strane dok ne postanu zlatno smeđi i hrskavi. To obično traje oko 2-3 minuta po strani. Stavite ih na papirni ubrus da se ocedi višak ulja.
Posni tzatziki:
- Ocedite vodu iz seckanog krastavca koristeći cediljku ili gazu.
- U posudi, pomešajte biljni jogurt, seckani krastavac, maslinovo ulje, beli luk u prahu, seckani sveži peršun, so i biber. Promešajte sve sastojke dok ne postignete homogenu smesu.
- Poslužite pohovane kolutove luka uz posni tzatziki. Po želji, ukrasite svežim peršunom.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni pohovani kolutovi luka sa tzatzikijem
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -