Posni pohovani kolutovi luka sa tzatzikijem

117
- Advertisement -

Posni pohovani kolutovi luka sa tzatzikijem

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne pohovane kolutove luka sa tzatzikijem:

  • 2 velika crvena luka,
  • 1 šolja brašna (koristite integralno brašno ili brašno od leblebija za dodatnu posnost),
  • 1 šolja posnih prezli,
  • so i biber po ukusu,
  • biljno ulje za prženje,
  • 1,5 šolja posnog biljnog jogurta,
  • 1 krastavac,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • 1 kašičica belog luka u prahu,
  • 1 kašika svežeg peršuna, seckanog,
  • peršun za garnituru.

Posni pohovani kolutovi luka sa tzatzikijem se priprema na sledeći način:

  1. Isecite luku vrhove i korenu deo, a zatim oljuštite i isecite na kolutove debljine oko 1 cm.
  2. U jednu posudu stavite brašno, u drugu posne prezle, a u treću umutite malo vode sa solju, biberom i belim lukom u prahu (opciono).
  3. Uvaljajte svaki kolut luka u brašno, zatim umočite u smesu sa vodom, i na kraju u prezle, tako da svaka strana bude ravnomerno obložena.
  4. U velikoj tiganji, zagrijte biljno ulje na srednje jakoj vatri. Pržite kolutove luka sa obe strane dok ne postanu zlatno smeđi i hrskavi. To obično traje oko 2-3 minuta po strani. Stavite ih na papirni ubrus da se ocedi višak ulja.

Posni tzatziki:

  1. Ocedite vodu iz seckanog krastavca koristeći cediljku ili gazu.
  2. U posudi, pomešajte biljni jogurt, seckani krastavac, maslinovo ulje, beli luk u prahu, seckani sveži peršun, so i biber. Promešajte sve sastojke dok ne postignete homogenu smesu.
  3. Poslužite pohovane kolutove luka uz posni tzatziki. Po želji, ukrasite svežim peršunom.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni pohovani kolutovi luka sa tzatzikijem
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -