2 srednje velika patlidžana, iseckana na kolutove,
3 kašike maslinovog ulja,
1 crni luk,
2 čena belog luka,
1 crvena paprika,
200g svežeg spanaća,
1/2 kašičice crvene mlevene paprike (opciono, za pikantnost),
so i biber po ukusu,
sveži peršun za garnituru.
Posna kinoa sa pečenim patlidžanom se priprema na sledeći način:
Operite kinou pod hladnom vodom. Stavite kinou i vodu u šerpu, pustite da proključa, smanjite temperaturu na minimum, pokrijte i kuvajte dok ne upije vodu i postane mekana, što obično traje oko 15 minuta. Sklonite s vatre i ostavite pokrivenu da odstoji nekoliko minuta.
Uključite rernu na 200 stepeni Celzijusa. Poređajte kolutove patlidžana na pleh obložen papirom za pečenje. Posolite i pobiberite po ukusu, pa pecite u prethodno ugrejanoj rerni oko 20-25 minuta ili dok ne postanu mekani i zlatno smeđi.
Dok se patlidžani peku, u tiganju na srednje jakoj vatri, zagrejte maslinovo ulje. Dodajte crni luk, beli luk i crvenu papriku. Dinstajte dok povrće ne omekša.
Dodajte iseckani spanać u tiganj sa povrćem i dinstajte dok ne uvene i smanji se.
Dodajte kuvanu kinou u tiganj sa povrćem i spanaćem, pa dobro promešajte. Ako želite, dodajte crvenu mlevenu papriku za dodatnu pikantnost.
Na kraju, dodajte pečene patlidžane u tiganj sa kinou, povrćem i spanaćem. Promešajte sve sastojke zajedno i posolite i pobiberite po ukusu.
Poslužite toplo, posuto svežim peršunom kao garniturom.
Sastojci za đuveč bez mesa:
2 tikvice,
1 plavi patlidžan,
3 krompira,
500 g luka,
2 paradajza,
3 kašike pirinča,
200 g boranije,
2 zelene paprike,
3 kašike crvene mlevene paprike,
peršun,
ulje,
so,
crni biber.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više