Posna kinoa sa pečenim patlidžanom

178
- Advertisement -

Posna kinoa sa pečenim patlidžanom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu kinou sa pečenim patlidžanom:

  • 1 šolja kinoe,
  • 2 šolje vode,
  • 2 srednje velika patlidžana, iseckana na kolutove,
  • 3 kašike maslinovog ulja,
  • 1 crni luk,
  • 2 čena belog luka,
  • 1 crvena paprika,
  • 200g svežeg spanaća,
  • 1/2 kašičice crvene mlevene paprike (opciono, za pikantnost),
  • so i biber po ukusu,
  • sveži peršun za garnituru.

Posna kinoa sa pečenim patlidžanom se priprema na sledeći način:

  1. Operite kinou pod hladnom vodom. Stavite kinou i vodu u šerpu, pustite da proključa, smanjite temperaturu na minimum, pokrijte i kuvajte dok ne upije vodu i postane mekana, što obično traje oko 15 minuta. Sklonite s vatre i ostavite pokrivenu da odstoji nekoliko minuta.
  2. Uključite rernu na 200 stepeni Celzijusa. Poređajte kolutove patlidžana na pleh obložen papirom za pečenje. Posolite i pobiberite po ukusu, pa pecite u prethodno ugrejanoj rerni oko 20-25 minuta ili dok ne postanu mekani i zlatno smeđi.
  3. Dok se patlidžani peku, u tiganju na srednje jakoj vatri, zagrejte maslinovo ulje. Dodajte crni luk, beli luk i crvenu papriku. Dinstajte dok povrće ne omekša.
  4. Dodajte iseckani spanać u tiganj sa povrćem i dinstajte dok ne uvene i smanji se.
  5. Dodajte kuvanu kinou u tiganj sa povrćem i spanaćem, pa dobro promešajte. Ako želite, dodajte crvenu mlevenu papriku za dodatnu pikantnost.
  6. Na kraju, dodajte pečene patlidžane u tiganj sa kinou, povrćem i spanaćem. Promešajte sve sastojke zajedno i posolite i pobiberite po ukusu.
  7. Poslužite toplo, posuto svežim peršunom kao garniturom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna kinoa sa pečenim patlidžanom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
- Advertisement -