- Advertisement -
Sastojci za posnu kinou sa pečenim patlidžanom:
- 1 šolja kinoe,
- 2 šolje vode,
- 2 srednje velika patlidžana, iseckana na kolutove,
- 3 kašike maslinovog ulja,
- 1 crni luk,
- 2 čena belog luka,
- 1 crvena paprika,
- 200g svežeg spanaća,
- 1/2 kašičice crvene mlevene paprike (opciono, za pikantnost),
- so i biber po ukusu,
- sveži peršun za garnituru.
Posna kinoa sa pečenim patlidžanom se priprema na sledeći način:
- Operite kinou pod hladnom vodom. Stavite kinou i vodu u šerpu, pustite da proključa, smanjite temperaturu na minimum, pokrijte i kuvajte dok ne upije vodu i postane mekana, što obično traje oko 15 minuta. Sklonite s vatre i ostavite pokrivenu da odstoji nekoliko minuta.
- Uključite rernu na 200 stepeni Celzijusa. Poređajte kolutove patlidžana na pleh obložen papirom za pečenje. Posolite i pobiberite po ukusu, pa pecite u prethodno ugrejanoj rerni oko 20-25 minuta ili dok ne postanu mekani i zlatno smeđi.
- Dok se patlidžani peku, u tiganju na srednje jakoj vatri, zagrejte maslinovo ulje. Dodajte crni luk, beli luk i crvenu papriku. Dinstajte dok povrće ne omekša.
- Dodajte iseckani spanać u tiganj sa povrćem i dinstajte dok ne uvene i smanji se.
- Dodajte kuvanu kinou u tiganj sa povrćem i spanaćem, pa dobro promešajte. Ako želite, dodajte crvenu mlevenu papriku za dodatnu pikantnost.
- Na kraju, dodajte pečene patlidžane u tiganj sa kinou, povrćem i spanaćem. Promešajte sve sastojke zajedno i posolite i pobiberite po ukusu.
- Poslužite toplo, posuto svežim peršunom kao garniturom.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posna kinoa sa pečenim patlidžanom
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -