- Advertisement -
Sastojci za posni dinstani paradajz sa belim lukom:
- 6-8 srednjih paradajza,
- 4 čena belog luka,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 1 kašičica sušenog origana,
- 1 kašičica sušenog bosiljka,
- so i biber po ukusu,
- sveži peršun za dekoraciju (opciono).
Posni dinstani paradajz sa belim lukom se priprema na sledeći način:
- Operite paradajze i iseckajte ih.
- U širokom tiganju, zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri.
- Dodajte sitno seckan beli luk i propržite ga dok ne postane blago zlatno smeđ.
- Dodajte isečene paradajze u tiganj.
- Posolite i pobiberite po ukusu.
- Dodajte sušeni origano i bosiljak.
- Promešajte sve sastojke kako biste ravnomerno rasporedili začine.
- Smanjite temperaturu na nisku i pokrijte tiganj.
- Dinstajte paradajz oko 15-20 minuta, povremeno mešajući.
- Paradajz će pustiti svoj sok i stvoriti ukusan sos.
- Kada je paradajz mekan i sos je gust, jelo je spremno.
- Po želji, pospite iseckanim svežim peršunom pre posluživanja.
- Poslužite posni dinstani paradajz kao prilog uz testeninu, pirinač ili kao ukusnu bazu za druge posne jela.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 1 Review(s)
Posni dinstani paradajz sa belim lukom
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -