Posni dinstani paradajz sa belim lukom

461
- Advertisement -

Posni dinstani paradajz sa belim lukom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni dinstani paradajz sa belim lukom:

  • 6-8 srednjih paradajza,
  • 4 čena belog luka,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • 1 kašičica sušenog origana,
  • 1 kašičica sušenog bosiljka,
  • so i biber po ukusu,
  • sveži peršun za dekoraciju (opciono).

Posni dinstani paradajz sa belim lukom se priprema na sledeći način:

  1. Operite paradajze i iseckajte ih.
  2. U širokom tiganju, zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri.
  3. Dodajte sitno seckan beli luk i propržite ga dok ne postane blago zlatno smeđ.
  4. Dodajte isečene paradajze u tiganj.
  5. Posolite i pobiberite po ukusu.
  6. Dodajte sušeni origano i bosiljak.
  7. Promešajte sve sastojke kako biste ravnomerno rasporedili začine.
  8. Smanjite temperaturu na nisku i pokrijte tiganj.
  9. Dinstajte paradajz oko 15-20 minuta, povremeno mešajući.
  10. Paradajz će pustiti svoj sok i stvoriti ukusan sos.
  11. Kada je paradajz mekan i sos je gust, jelo je spremno.
  12. Po želji, pospite iseckanim svežim peršunom pre posluživanja.
  13. Poslužite posni dinstani paradajz kao prilog uz testeninu, pirinač ili kao ukusnu bazu za druge posne jela.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni dinstani paradajz sa belim lukom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Based on 1 Review(s)
- Advertisement -