Posna proja sa tikvicama

2795
- Advertisement -

Posna proja sa tikvicama

Advertisements

Sastojci za posnu proju sa tikvicama:

  • 2 šolje kukuruznog brašna,
  • 1 šolja pšeničnog brašna,
  • 1 šolja biljnog mleka (sojino, bademovo, pirinčano),
  • 1 šolja mineralne vode,
  • 1/2 šolje ulja,
  • 2 srednje tikvice,
  • 1 kašičica soli,
  • 1 prašak za pecivo,
  • 1 kašika sitno seckanog svežeg peršuna (po želji).

Posna proja sa tikvicama se priprema na sledeći način:

  1. Tikvice operite i narendajte. Posolite ih i ostavite da odstoje 10 minuta, zatim ih dobro iscedite od viška tečnosti.
  2. U velikoj posudi pomešajte kukuruzno i pšenično brašno, prašak za pecivo i so.
  3. Dodajte biljno mleko, mineralnu vodu i ulje, pa sve dobro promešajte.
  4. Dodajte narendane tikvice i svež peršun (ako ga koristite) i sve dobro sjedinite.
  5. Sipajte smesu u podmazan ili papirom za pečenje obložen pleh.
  6. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 30-35 minuta, ili dok proja ne dobije zlatno-smeđu boju i čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.
  7. Ostavite da se malo ohladi pre nego što je isečete i poslužite.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna proja sa tikvicama
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
- Advertisement -