1 kašika sitno seckanog svežeg peršuna (po želji).
Posna proja sa tikvicama se priprema na sledeći način:
Tikvice operite i narendajte. Posolite ih i ostavite da odstoje 10 minuta, zatim ih dobro iscedite od viška tečnosti.
U velikoj posudi pomešajte kukuruzno i pšenično brašno, prašak za pecivo i so.
Dodajte biljno mleko, mineralnu vodu i ulje, pa sve dobro promešajte.
Dodajte narendane tikvice i svež peršun (ako ga koristite) i sve dobro sjedinite.
Sipajte smesu u podmazan ili papirom za pečenje obložen pleh.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 30-35 minuta, ili dok proja ne dobije zlatno-smeđu boju i čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.
Ostavite da se malo ohladi pre nego što je isečete i poslužite.
Sastojci za posnu celer čorbu sa knedlama:2 kašike ulja,1 manja glavica crnog luka,3 manja krompira,2 manja korena celera,1 šargarepa,po ukusu soli,po ukusu biber,po ukusu zacin.Za knedle:2 kašike brašna,2 kašike griza,1/2 kesice praška za pecivo,malo vode.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više