Posne pohovane tikvice

2877
- Advertisement -

Posne pohovane tikvice

Advertisements

Sastojci za posne pohovane tikvice:

  • 2 srednje tikvice,
  • 1 šolja brašna,
  • 1 šolja prezli (posnih),
  • 1 šolja biljnog mleka (npr. sojino, bademovo),
  • 1 kašičica suvog začina po izboru (npr. origano, bosiljak),
  • so i biber po ukusu,
  • ulje za prženje.

Posne pohovane tikvice se pripremaju na sledeći način:

  1. U jednoj posudi pomešajte brašno, prezle, suvi začin, so i biber.
  2. U drugoj posudi pripremite biljno mleko.
  3. Ugrejte malo ulja u tiganju na srednje jakoj vatri.
  4. Uvaljajte komade tikvica prvo u brašno, zatim umočite u biljno mleko, i na kraju u smesu sa prezlima.
  5. Pažljivo stavite tikvice u tiganj i pržite ih dok ne postanu hrskave i zlatno smeđe sa obe strane, oko 2-3 minuta po svakoj strani.
  6. Izvadite ih iz tiganja i stavite na papirni ubrus da upije višak ulja.
  7. Poslužite tople sa omiljenim umakom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne pohovane tikvice
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
31star1star1stargraygray Based on 3 Review(s)
- Advertisement -