- Advertisement -
Sastojci za posne pohovane tikvice:
- 2 srednje tikvice,
- 1 šolja brašna,
- 1 šolja prezli (posnih),
- 1 šolja biljnog mleka (npr. sojino, bademovo),
- 1 kašičica suvog začina po izboru (npr. origano, bosiljak),
- so i biber po ukusu,
- ulje za prženje.
Posne pohovane tikvice se pripremaju na sledeći način:
- U jednoj posudi pomešajte brašno, prezle, suvi začin, so i biber.
- U drugoj posudi pripremite biljno mleko.
- Ugrejte malo ulja u tiganju na srednje jakoj vatri.
- Uvaljajte komade tikvica prvo u brašno, zatim umočite u biljno mleko, i na kraju u smesu sa prezlima.
- Pažljivo stavite tikvice u tiganj i pržite ih dok ne postanu hrskave i zlatno smeđe sa obe strane, oko 2-3 minuta po svakoj strani.
- Izvadite ih iz tiganja i stavite na papirni ubrus da upije višak ulja.
- Poslužite tople sa omiljenim umakom.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posne pohovane tikvice
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -