Posne slane palačinke sa pečurkama se pripremaju na sledeći način:
U velikoj posudi pomešajte brašno, prstohvat soli, mineralnu vodu i 2 kašike ulja. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu.
Zagrejte tiganj za palačinke na srednje jakoj vatri i premažite ga sa malo ulja. Sipajte kutlaču smese i ravnomerno je rasporedite po tiganju. Pecite palačinku dok ne postane zlatno-smeđa sa obe strane. Ponovite postupak dok ne potrošite svu smesu.
U međuvremenu, pripremite fil. U tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte iseckani crveni luk i pržite dok ne postane staklast.
Dodajte sitno iseckani beli luk i pečurke isečene na tanke kriške. Pržite dok pečurke ne omekšaju i ne ispari višak tečnosti, oko 10 minuta.
Začinite solju i biberom po ukusu i dodajte sitno iseckani peršun.
Na svaku palačinku stavite malo fila od pečuraka i urolajte ili preklopite po želji.
Sastojci za posni dinstani paradajz sa belim lukom:
6-8 srednjih paradajza,
4 čena belog luka,
2 kašike maslinovog ulja,
1 kašičica sušenog origana,
1 kašičica sušenog bosiljka,
so i biber po ukusu,
sveži peršun za dekoraciju (opciono).
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više