Posne slane palačinke sa pečurkama

126
- Advertisement -

Posne slane palačinke sa pečurkama

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne slane palačinke sa pečurkama:

Za palačinke:

  • 200g brašna,
  • 500ml mineralne vode,
  • prstohvat soli,
  • 2 kašike maslinovog ulja.

Za fil od pečuraka:

  • 300g pečuraka (šampinjoni ili druge vrste),
  • 1 crveni luk, sitno iseckan,
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • so i biber po ukusu,
  • 1 kašika svežeg peršuna, sitno iseckan (opciono).

Posne slane palačinke sa pečurkama se pripremaju na sledeći način:

  1. U velikoj posudi pomešajte brašno, prstohvat soli, mineralnu vodu i 2 kašike ulja. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu.
  2. Zagrejte tiganj za palačinke na srednje jakoj vatri i premažite ga sa malo ulja. Sipajte kutlaču smese i ravnomerno je rasporedite po tiganju. Pecite palačinku dok ne postane zlatno-smeđa sa obe strane. Ponovite postupak dok ne potrošite svu smesu.
  3. U međuvremenu, pripremite fil. U tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte iseckani crveni luk i pržite dok ne postane staklast.
  4. Dodajte sitno iseckani beli luk i pečurke isečene na tanke kriške. Pržite dok pečurke ne omekšaju i ne ispari višak tečnosti, oko 10 minuta.
  5. Začinite solju i biberom po ukusu i dodajte sitno iseckani peršun.
  6. Na svaku palačinku stavite malo fila od pečuraka i urolajte ili preklopite po želji.
  7. Poslužite toplo.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne slane palačinke sa pečurkama
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Based on 1 Review(s)
- Advertisement -