- Advertisement -
Sastojci za posne slane palačinke sa pečurkama:
Za palačinke:
- 200g brašna,
- 500ml mineralne vode,
- prstohvat soli,
- 2 kašike maslinovog ulja.
Za fil od pečuraka:
- 300g pečuraka (šampinjoni ili druge vrste),
- 1 crveni luk, sitno iseckan,
- 2 čena belog luka, sitno iseckana,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- so i biber po ukusu,
- 1 kašika svežeg peršuna, sitno iseckan (opciono).
Posne slane palačinke sa pečurkama se pripremaju na sledeći način:
- U velikoj posudi pomešajte brašno, prstohvat soli, mineralnu vodu i 2 kašike ulja. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu.
- Zagrejte tiganj za palačinke na srednje jakoj vatri i premažite ga sa malo ulja. Sipajte kutlaču smese i ravnomerno je rasporedite po tiganju. Pecite palačinku dok ne postane zlatno-smeđa sa obe strane. Ponovite postupak dok ne potrošite svu smesu.
- U međuvremenu, pripremite fil. U tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte iseckani crveni luk i pržite dok ne postane staklast.
- Dodajte sitno iseckani beli luk i pečurke isečene na tanke kriške. Pržite dok pečurke ne omekšaju i ne ispari višak tečnosti, oko 10 minuta.
- Začinite solju i biberom po ukusu i dodajte sitno iseckani peršun.
- Na svaku palačinku stavite malo fila od pečuraka i urolajte ili preklopite po želji.
- Poslužite toplo.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 2 Review(s)
Posne slane palačinke sa pečurkama
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -