Posne kremaste makarone

736
- Advertisement -

Posne kremaste makarone

Advertisements

Sastojci za posne kremaste makarone:

  • 250g paste,
  • 200g tofua, izmrvljenog ili iseckanog na male kockice,
  • 1 šolja biljnog mleka (bademovo, sojino, ovseno),
  • 1/2 šolje posnog biljnog vrhnja ili kokosovog mleka,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • 2 kašike brašna,
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana,
  • 1 kašika nutritivnog kvasca (opciono, za sirast ukus),
  • 1 kašičica dimljene paprike,
  • so i biber po ukusu,
  • svež peršun za dekoraciju.

Posne kremaste makarone se pripremaju na sledeći način:

  1. Skuvajte pastu prema uputstvima na pakovanju. Procedite i ostavite sa strane.
  2. Dok se pasta kuva, u tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte izmrvljen tofu i pržite ga dok ne postane zlatno-smeđi i hrskav, oko 5-7 minuta. Sklonite tofu iz tiganja i ostavite sa strane.
  3. U isti tiganj dodajte još malo maslinovog ulja ako je potrebno, pa pržite beli luk dok ne omekša, oko 1-2 minuta.
  4. Dodajte brašno i mešajte dok se ne sjedini s uljem, stvarajući lagani roux.
  5. Polako dodajte biljno mleko, stalno mešajući da se izbegnu grudvice. Dodajte biljno vrhnje ili kokosovo mleko, pa nastavite da kuvate na laganoj vatri dok sos ne postane gust i kremast.
  6. Dodajte dimljenu papriku, nutritivni kvasac (ako koristite), so i biber po ukusu. Dobro izmešajte.
  7. Vratite prženi tofu u tiganj sa sosom i pažljivo promešajte.
  8. Sklonite sos s vatre i prelijte ga preko kuvane paste. Dobro izmešajte kako bi se pasta potpuno prekrila kremastim sosom i tofuom.
  9. Poslužite toplo, ukrašeno svežim peršunom po želji.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne kremaste makarone
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
31star1star1stargraygray Based on 1 Review(s)
- Advertisement -