- Advertisement -
Sastojci za posne kremaste makarone:
- 250g paste,
- 200g tofua, izmrvljenog ili iseckanog na male kockice,
- 1 šolja biljnog mleka (bademovo, sojino, ovseno),
- 1/2 šolje posnog biljnog vrhnja ili kokosovog mleka,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 2 kašike brašna,
- 2 čena belog luka, sitno iseckana,
- 1 kašika nutritivnog kvasca (opciono, za sirast ukus),
- 1 kašičica dimljene paprike,
- so i biber po ukusu,
- svež peršun za dekoraciju.
Posne kremaste makarone se pripremaju na sledeći način:
- Skuvajte pastu prema uputstvima na pakovanju. Procedite i ostavite sa strane.
- Dok se pasta kuva, u tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte izmrvljen tofu i pržite ga dok ne postane zlatno-smeđi i hrskav, oko 5-7 minuta. Sklonite tofu iz tiganja i ostavite sa strane.
- U isti tiganj dodajte još malo maslinovog ulja ako je potrebno, pa pržite beli luk dok ne omekša, oko 1-2 minuta.
- Dodajte brašno i mešajte dok se ne sjedini s uljem, stvarajući lagani roux.
- Polako dodajte biljno mleko, stalno mešajući da se izbegnu grudvice. Dodajte biljno vrhnje ili kokosovo mleko, pa nastavite da kuvate na laganoj vatri dok sos ne postane gust i kremast.
- Dodajte dimljenu papriku, nutritivni kvasac (ako koristite), so i biber po ukusu. Dobro izmešajte.
- Vratite prženi tofu u tiganj sa sosom i pažljivo promešajte.
- Sklonite sos s vatre i prelijte ga preko kuvane paste. Dobro izmešajte kako bi se pasta potpuno prekrila kremastim sosom i tofuom.
- Poslužite toplo, ukrašeno svežim peršunom po želji.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 1 Review(s)
Posne kremaste makarone
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -