- Advertisement -
Sastojci za posni brauni:
- 1 šolja brašna (120g),
- 1/2 šolje kakao praha (50g),
- 1/2 kašičice praška za pecivo,
- 1/4 kašičice soli,
- 1/2 šolje šećera (100g),
- 1/4 šolje javorovog sirupa ili agave (60ml),
- 1/2 šolje ulja,
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta,
- 1/2 šolje biljnog mleka (120ml),
- 1/2 šolje seckanih oraha (opciono).
Posni brauni se priprema na sledeći način:
- Zagrejte rernu na 180°C i obložite četvrtasti pleh papirom za pečenje.
- U velikoj posudi pomešajte brašno, kakao prah, prašak za pecivo i so.
- U drugoj posudi pomešajte kokosov šećer, javorov sirup ili agavu, biljno ulje, vanilin ekstrakt i biljno mleko dok se dobro ne sjedine.
- Postepeno dodajte mokre sastojke suvim sastojcima, mešajući dok ne dobijete glatku smesu. Po želji, dodajte seckane orahe i promešajte.
- Sipajte smesu u pripremljeni pleh i ravnomerno je rasporedite.
- Pecite u prethodno zagrejanoj rerni 25-30 minuta, ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.
- Ostavite brauni da se potpuno ohladi pre nego što ga isečete na kvadrate i poslužite.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni brauni
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -