Posna pica sa tofuom i pečurkama

36
- Advertisement -

Posna pica sa tofuom i pečurkama

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu picu sa tofuom i pečurkama:

  • 250g brašna,
  • 1 kašičica suvog kvasca,
  • 1 kašičica šećera,
  • 1 kašičica soli,
  • 150ml mlake vode,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • 200g tofua,
  • 200g pečuraka,
  • 100g paradajz sosa,
  • 1 crvena paprika,
  • 1 crni luk,
  • so i biber po ukusu,
  • sušeni origano ili bosiljak.

Posna pica sa tofuom i pečurkama se priprema na sledeći način:

  1. U velikoj posudi pomešajte brašno, kvasac, šećer i so. Dodajte mlaku vodu i maslinovo ulje, pa zamesite glatko testo. Pokrijte testo krpom i ostavite da naraste oko 30 minuta.
  2. Dok testo raste, pripremite preliv. Na malo ulja propržite iseckan luk dok ne postane staklast. Dodajte iseckane pečurke i papriku, pa pržite dok povrće ne omekša. Na kraju dodajte izmrvljeni tofu, so, biber i začine po ukusu.
  3. Kad testo naraste, razvucite ga na pobrašnjenoj površini u željeni oblik. Premažite paradajz sosom, pa ravnomerno rasporedite pripremljeni preliv od tofua i povrća.
  4. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 220°C oko 15-20 minuta, ili dok kora ne postane zlatno-smeđa.

 

OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna pica sa tofuom i pečurkama
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -