- Advertisement -
Sastojci za posnu picu sa tofuom i pečurkama:
- 250g brašna,
- 1 kašičica suvog kvasca,
- 1 kašičica šećera,
- 1 kašičica soli,
- 150ml mlake vode,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 200g tofua,
- 200g pečuraka,
- 100g paradajz sosa,
- 1 crvena paprika,
- 1 crni luk,
- so i biber po ukusu,
- sušeni origano ili bosiljak.
Posna pica sa tofuom i pečurkama se priprema na sledeći način:
- U velikoj posudi pomešajte brašno, kvasac, šećer i so. Dodajte mlaku vodu i maslinovo ulje, pa zamesite glatko testo. Pokrijte testo krpom i ostavite da naraste oko 30 minuta.
- Dok testo raste, pripremite preliv. Na malo ulja propržite iseckan luk dok ne postane staklast. Dodajte iseckane pečurke i papriku, pa pržite dok povrće ne omekša. Na kraju dodajte izmrvljeni tofu, so, biber i začine po ukusu.
- Kad testo naraste, razvucite ga na pobrašnjenoj površini u željeni oblik. Premažite paradajz sosom, pa ravnomerno rasporedite pripremljeni preliv od tofua i povrća.
- Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 220°C oko 15-20 minuta, ili dok kora ne postane zlatno-smeđa.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posna pica sa tofuom i pečurkama
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -