- Advertisement -
Sastojci za posni kačamak sa tunjevinom:
- 200 g kukuruznog brašna,
- 1 l vode,
- 1 konzerva tunjevine,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 1 kašika limunovog soka,
- 2 kašike sitno seckanog peršuna,
- so i biber po ukusu.
Posni kačamak sa tunjevinom se priprema na sledeći način:
- U dubljoj šerpi, prokuvajte vodu sa malo soli.
- Postepeno dodajte kukuruzno brašno, stalno mešajući kako ne bi nastale grudvice.
- Kuvajte kačamak na srednjoj temperaturi, mešajući, dok ne postane gust i gladak (oko 15 minuta).
- Tunjevinu ocedite i pomešajte sa maslinovim uljem, limunovim sokom i seckanim peršunom.
- Kada je kačamak gotov, sklonite ga sa vatre i pažljivo umešajte smesu sa tunjevinom.
- Posolite i pobiberite po ukusu, pa servirajte dok je još toplo.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni kačamak sa tunjevinom
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -