Posni kačamak sa tunjevinom

147
- Advertisement -

Posni kačamak sa tunjevinom

Advertisements

Sastojci za posni kačamak sa tunjevinom:

  • 200 g kukuruznog brašna,
  • 1 l vode,
  • 1 konzerva tunjevine,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • 1 kašika limunovog soka,
  • 2 kašike sitno seckanog peršuna,
  • so i biber po ukusu.

Posni kačamak sa tunjevinom se priprema na sledeći način:

  1. U dubljoj šerpi, prokuvajte vodu sa malo soli.
  2. Postepeno dodajte kukuruzno brašno, stalno mešajući kako ne bi nastale grudvice.
  3. Kuvajte kačamak na srednjoj temperaturi, mešajući, dok ne postane gust i gladak (oko 15 minuta).
  4. Tunjevinu ocedite i pomešajte sa maslinovim uljem, limunovim sokom i seckanim peršunom.
  5. Kada je kačamak gotov, sklonite ga sa vatre i pažljivo umešajte smesu sa tunjevinom.
  6. Posolite i pobiberite po ukusu, pa servirajte dok je još toplo.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni kačamak sa tunjevinom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -