- Advertisement -
Sastojci za posni kolač sa makom i suvim grožđem:
- 250g mlevenog maka,
- 200g šećera,
- 100g griza,
- 200ml biljnog mleka (bademovo, sojino ili drugo po izboru),
- 100ml ulja,
- 1 limun (sok i kora),
- 1 kašičica vanilin šećera,
- 1 prašak za pecivo,
- 50g suvog grožđa,
- prstohvat soli.
Posni kolač sa makom i suvim grožđem se priprema na sledeći način:
- U posudi pomešajte mleveni mak, šećer, vanilin šećer, griz, prašak za pecivo i prstohvat soli.
- Dodajte biljno mleko, ulje, sok i narendanu koru limuna. Dobro izmešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu.
- Suvo grožđe dodajte ga u smesu i lagano promešajte.
- Pripremite pleh za pečenje (dimenzije otprilike 20×30 cm) i obložite ga papirom za pečenje ili ga premažite uljem i pospite grizom.
- Smesu ravnomerno rasporedite u pripremljen pleh.
- Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30-35 minuta, ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.
- Kada je kolač pečen, izvadite ga iz rerne i ostavite da se potpuno ohladi pre sečenja i serviranja.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni kolač sa makom i suvim grožđem
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -