Posni kolač sa makom i suvim grožđem

137
- Advertisement -

Posna pita sa makom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni kolač sa makom i suvim grožđem:

  • 250g mlevenog maka,
  • 200g šećera,
  • 100g griza,
  • 200ml biljnog mleka (bademovo, sojino ili drugo po izboru),
  • 100ml ulja,
  • 1 limun (sok i kora),
  • 1 kašičica vanilin šećera,
  • 1 prašak za pecivo,
  • 50g suvog grožđa,
  • prstohvat soli.

Posni kolač sa makom i suvim grožđem se priprema na sledeći način:

  1. U posudi pomešajte mleveni mak, šećer, vanilin šećer, griz, prašak za pecivo i prstohvat soli.
  2. Dodajte biljno mleko, ulje, sok i narendanu koru limuna. Dobro izmešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu.
  3. Suvo grožđe dodajte ga u smesu i lagano promešajte.
  4. Pripremite pleh za pečenje (dimenzije otprilike 20×30 cm) i obložite ga papirom za pečenje ili ga premažite uljem i pospite grizom.
  5. Smesu ravnomerno rasporedite u pripremljen pleh.
  6. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30-35 minuta, ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.
  7. Kada je kolač pečen, izvadite ga iz rerne i ostavite da se potpuno ohladi pre sečenja i serviranja.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni kolač sa makom i suvim grožđem
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -