- Advertisement -
Sastojci za posni prebranac:
- 500 g belog pasulja,
- 3 crna luka, sitno iseckana,
- 2 šargarepe, iseckane na kolutove,
- 4 čena belog luka, sitno iseckana,
- 2 lovorova lista,
- 1 kašičica aleve paprike,
- 1 kašičica soli,
- 1/2 kašičice bibera,
- 3 kašike ulja,
- 1 kašika brašna,
- 2 kašike paradajz pirea,
- voda.
Posni prebranac se priprema na sledeći način:
- Potopite pasulj u vodi i ostavite ga da odstoji preko noći.
- Sutradan, isperite pasulj i stavite ga u šerpu sa vodom da se kuva. Dodajte lovorov list i kuvajte pasulj dok ne omekša (oko 1 sat).
- U tiganju zagrejte ulje i propržite sitno iseckan crni luk i šargarepu dok ne postanu mekani. Dodajte beli luk i kratko propržite.
- Dodajte brašno i alevu papriku u tiganj i dobro promešajte. Zatim dodajte paradajz pire i kuvajte još nekoliko minuta.
- Skuvani pasulj ocedite, ali sačuvajte vodu u kojoj se kuvao. Pasulj prebacite u posudu za pečenje i dodajte proprženo povrće. Dobro izmešajte.
- Dodajte so, biber i dovoljno vode od kuvanja pasulja da prekriva pasulj u posudi za pečenje.
- Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 1 sat, ili dok prebranac ne postane gust i zapečen.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni prebranac
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -