Posni prebranac

234
- Advertisement -

Posni prebranac

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni prebranac:

  • 500 g belog pasulja,
  • 3 crna luka, sitno iseckana,
  • 2 šargarepe, iseckane na kolutove,
  • 4 čena belog luka, sitno iseckana,
  • 2 lovorova lista,
  • 1 kašičica aleve paprike,
  • 1 kašičica soli,
  • 1/2 kašičice bibera,
  • 3 kašike ulja,
  • 1 kašika brašna,
  • 2 kašike paradajz pirea,
  • voda.

Posni prebranac se priprema na sledeći način:

  1. Potopite pasulj u vodi i ostavite ga da odstoji preko noći.
  2. Sutradan, isperite pasulj i stavite ga u šerpu sa vodom da se kuva. Dodajte lovorov list i kuvajte pasulj dok ne omekša (oko 1 sat).
  3. U tiganju zagrejte ulje i propržite sitno iseckan crni luk i šargarepu dok ne postanu mekani. Dodajte beli luk i kratko propržite.
  4. Dodajte brašno i alevu papriku u tiganj i dobro promešajte. Zatim dodajte paradajz pire i kuvajte još nekoliko minuta.
  5. Skuvani pasulj ocedite, ali sačuvajte vodu u kojoj se kuvao. Pasulj prebacite u posudu za pečenje i dodajte proprženo povrće. Dobro izmešajte.
  6. Dodajte so, biber i dovoljno vode od kuvanja pasulja da prekriva pasulj u posudi za pečenje.
  7. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 1 sat, ili dok prebranac ne postane gust i zapečen.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni prebranac
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -