- Advertisement -
Sastojci za posnu gibanicu sa spanaćem:
- 500g kora za pitu,
- 400g svežeg spanaća (ili zamrznutog, dobro oceđenog),
- 200g tofua (izrendanog),
- 200ml mineralne vode,
- 100ml ulja,
- 1 kašičica soli,
- 1 kašičica bibera,
- 1 kašičica praška za pecivo.
Posna gibanica sa spanaćem se priprema na sledeći način:
- Ako koristite svež spanać, operite ga, iseckajte i kratko prodinstajte na malo ulja dok ne uvene. Ako koristite zamrznuti spanać, dobro ga ocedite.
- U posudi pomešajte spanać, izrendan tofu, so i biber.
- U drugoj posudi pomešajte mineralnu vodu, ulje i prašak za pecivo.
- Pripremite pleh za pečenje i premažite ga uljem. Stavite jednu koru za pitu na dno pleha.
- Premažite koru mešavinom ulja i mineralne vode, zatim dodajte deo smese sa spanaćem i tofuom.
- Pokrijte smesu sa još jednom korom, premažite je mešavinom ulja i vode, i ponovo dodajte deo smese sa spanaćem.
- Ponavljajte ovaj postupak dok ne potrošite sve kore i smesu. Završite sa korom na vrhu koju takođe premažite mešavinom ulja i vode.
- Pre nego što stavite pleh u rernu, izrežite gibanicu na kvadrate ili trouglove, ali ne do dna, kako bi se lakše sekla nakon pečenja.
- Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 35-40 minuta, dok gibanica ne postane zlatno-smeđa.
- Kada je gibanica pečena, izvadite je iz rerne i ostavite da se malo ohladi pre sečenja i serviranja.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posna gibanica sa spanaćem
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -