Posna gibanica sa spanaćem

573
- Advertisement -

Posna gibanica sa spanaćem

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu gibanicu sa spanaćem:

  • 500g kora za pitu,
  • 400g svežeg spanaća (ili zamrznutog, dobro oceđenog),
  • 200g tofua (izrendanog),
  • 200ml mineralne vode,
  • 100ml ulja,
  • 1 kašičica soli,
  • 1 kašičica bibera,
  • 1 kašičica praška za pecivo.

Posna gibanica sa spanaćem se priprema na sledeći način:

  1. Ako koristite svež spanać, operite ga, iseckajte i kratko prodinstajte na malo ulja dok ne uvene. Ako koristite zamrznuti spanać, dobro ga ocedite.
  2. U posudi pomešajte spanać, izrendan tofu, so i biber.
  3. U drugoj posudi pomešajte mineralnu vodu, ulje i prašak za pecivo.
  4. Pripremite pleh za pečenje i premažite ga uljem. Stavite jednu koru za pitu na dno pleha.
  5. Premažite koru mešavinom ulja i mineralne vode, zatim dodajte deo smese sa spanaćem i tofuom.
  6. Pokrijte smesu sa još jednom korom, premažite je mešavinom ulja i vode, i ponovo dodajte deo smese sa spanaćem.
  7. Ponavljajte ovaj postupak dok ne potrošite sve kore i smesu. Završite sa korom na vrhu koju takođe premažite mešavinom ulja i vode.
  8. Pre nego što stavite pleh u rernu, izrežite gibanicu na kvadrate ili trouglove, ali ne do dna, kako bi se lakše sekla nakon pečenja.
  9. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 35-40 minuta, dok gibanica ne postane zlatno-smeđa.
  10. Kada je gibanica pečena, izvadite je iz rerne i ostavite da se malo ohladi pre sečenja i serviranja.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna gibanica sa spanaćem
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -