Posna pita sa pečurkama i prazilukom

260
- Advertisement -

Posna pita sa pečurkama i prazilukom

Advertisements

Sastojci za posnu pitu sa pečurkama i prazilukom:

  • 500 g kora za pitu,
  • 300 g pečuraka (šampinjona ili bilo kojih drugih po izboru),
  • 2 velika praziluka,
  • 1 veza peršuna,
  • 100 ml biljnog ulja,
  • so i biber po ukusu,
  • 1 kašika biljnog mleka za premazivanje.

Posna pita sa pečurkama i prazilukom se priprema na sledeći način:

  1. Očistite i isecite pečurke na tanke kriške.
  2. Praziluk očistite i isecite na tanke kolutiće.
  3. U tiganju zagrejte ulje i dodajte praziluk. Pržite ga na srednje jakoj vatri dok ne postane staklast.
  4. Dodajte pečurke i pržite dok ne omekšaju i dok ne ispari sva tečnost koju su ispustile.
  5. Dodajte so, biber i seckani peršun, pa sve dobro promešajte.
  6. Premažite tepsiju uljem i stavite jednu koru na dno. Premažite je uljem, pa stavite sledeću koru. Ponavljajte postupak dok ne iskoristite polovinu kora.
  7. Preko kora ravnomerno rasporedite fil od pečuraka i praziluka.
  8. Pokrijte fil preostalim korama, premazujući svaku koru uljem.
  9. Gornju koru premažite biljnim mlekom.
  10. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30-40 minuta, dok pita ne postane zlatno smeđa.
  11. Ostavite da se malo prohladi pre nego što je isečete i poslužite.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna pita sa pečurkama i prazilukom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -