- Advertisement -
Sastojci za posnu pitu sa pečurkama i prazilukom:
- 500 g kora za pitu,
- 300 g pečuraka (šampinjona ili bilo kojih drugih po izboru),
- 2 velika praziluka,
- 1 veza peršuna,
- 100 ml biljnog ulja,
- so i biber po ukusu,
- 1 kašika biljnog mleka za premazivanje.
Posna pita sa pečurkama i prazilukom se priprema na sledeći način:
- Očistite i isecite pečurke na tanke kriške.
- Praziluk očistite i isecite na tanke kolutiće.
- U tiganju zagrejte ulje i dodajte praziluk. Pržite ga na srednje jakoj vatri dok ne postane staklast.
- Dodajte pečurke i pržite dok ne omekšaju i dok ne ispari sva tečnost koju su ispustile.
- Dodajte so, biber i seckani peršun, pa sve dobro promešajte.
- Premažite tepsiju uljem i stavite jednu koru na dno. Premažite je uljem, pa stavite sledeću koru. Ponavljajte postupak dok ne iskoristite polovinu kora.
- Preko kora ravnomerno rasporedite fil od pečuraka i praziluka.
- Pokrijte fil preostalim korama, premazujući svaku koru uljem.
- Gornju koru premažite biljnim mlekom.
- Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30-40 minuta, dok pita ne postane zlatno smeđa.
- Ostavite da se malo prohladi pre nego što je isečete i poslužite.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posna pita sa pečurkama i prazilukom
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -