Posni pečeni paradajz sa belim lukom

271
- Advertisement -

Posni pečeni paradajz sa belim lukom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni pečeni paradajz sa belim lukom:

  • 6 velikih paradajza,
  • 4 čena belog luka, sitno seckana,
  • 3 kašike maslinovog ulja,
  • 1 kašičica suvog origana,
  • so i biber po ukusu,
  • svež bosiljak za dekoraciju (opciono).

Posni pečeni paradajz sa belim lukom se priprema na sledeći način:

  1. Operite paradajze i presecite ih na pola. Položite ih na pleh za pečenje.
  2. Ravnomerno rasporedite seckani beli luk po površini paradajza.
  3. Prelijte paradajze maslinovim uljem, pospite suvim origanom, solju i biberom.
  4. Pecite paradajze u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 20-25 minuta ili dok paradajzi ne omekšaju i blago se karamelizuju.
  5. Poslužite pečene paradajze tople, ukrašene svežim bosiljkom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni pečeni paradajz sa belim lukom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
31star1star1stargraygray Based on 1 Review(s)
- Advertisement -