- Advertisement -
Sastojci za posni pečeni paradajz sa belim lukom:
- 6 velikih paradajza,
- 4 čena belog luka, sitno seckana,
- 3 kašike maslinovog ulja,
- 1 kašičica suvog origana,
- so i biber po ukusu,
- svež bosiljak za dekoraciju (opciono).
Posni pečeni paradajz sa belim lukom se priprema na sledeći način:
- Operite paradajze i presecite ih na pola. Položite ih na pleh za pečenje.
- Ravnomerno rasporedite seckani beli luk po površini paradajza.
- Prelijte paradajze maslinovim uljem, pospite suvim origanom, solju i biberom.
- Pecite paradajze u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 20-25 minuta ili dok paradajzi ne omekšaju i blago se karamelizuju.
- Poslužite pečene paradajze tople, ukrašene svežim bosiljkom.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 1 Review(s)
Posni pečeni paradajz sa belim lukom
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -