Posni pire od karfiola i krompira

208
- Advertisement -

Posni pire od karfiola i krompira

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni pire od karfiola i krompira:

  • 1 glavica karfiola (oko 500 g),
  • 2 krompira srednje veličine,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • 1 čen belog luka (sitno seckan),
  • 1/2 kašičice soli,
  • 1/2 kašičice bibera,
  • 100 ml biljnog mleka (po želji, bademovo ili sojino).

Posni pire od karfiola i krompira se priprema na sledeći način:

  1. Oljuštite krompir i isecite ga na kocke. Karfiol očistite i podelite na cvetove. Stavite krompir i karfiol u šerpu sa posoljenom vodom i kuvajte oko 15-20 minuta, dok oba sastojka ne omekšaju.
  2. Kada su krompir i karfiol skuvani, ocedite ih i vratite u šerpu. Dodajte maslinovo ulje, seckani beli luk, so i biber.
  3. Pomoću štapnog miksera ili gnječilice za krompir, blendajte smesu dok ne postane kremasta. Ako želite kremastiju teksturu, dodajte biljno mleko malo po malo, dok ne postignete željenu konzistenciju.
  4. Poslužite pire topao, kao prilog uz pečeno povrće ili tofu. Po želji, možete dodati i malo svežeg bilja, poput peršuna ili vlašca.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni pire od karfiola i krompira
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -