- Advertisement -
Sastojci za posni pire od karfiola i krompira:
- 1 glavica karfiola (oko 500 g),
- 2 krompira srednje veličine,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 1 čen belog luka (sitno seckan),
- 1/2 kašičice soli,
- 1/2 kašičice bibera,
- 100 ml biljnog mleka (po želji, bademovo ili sojino).
Posni pire od karfiola i krompira se priprema na sledeći način:
- Oljuštite krompir i isecite ga na kocke. Karfiol očistite i podelite na cvetove. Stavite krompir i karfiol u šerpu sa posoljenom vodom i kuvajte oko 15-20 minuta, dok oba sastojka ne omekšaju.
- Kada su krompir i karfiol skuvani, ocedite ih i vratite u šerpu. Dodajte maslinovo ulje, seckani beli luk, so i biber.
- Pomoću štapnog miksera ili gnječilice za krompir, blendajte smesu dok ne postane kremasta. Ako želite kremastiju teksturu, dodajte biljno mleko malo po malo, dok ne postignete željenu konzistenciju.
- Poslužite pire topao, kao prilog uz pečeno povrće ili tofu. Po želji, možete dodati i malo svežeg bilja, poput peršuna ili vlašca.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni pire od karfiola i krompira
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -