Oprane i očišćene šljive sameljite u mašinici za mlevenje mesa.
U posudu u koju ste stavili samlevene šljive, sipajte 5 kg šećera i promešajte (ako šljive nisu dovoljno slatke možete dodati još 1 kg šećera).
Ostavite da odstoji 2-3 sata.
Šljive sipajte u posudu u kojoj ćete kuvati pekmez (najbolje bi bilo da to bude oranija u kojoj se topi mast i da to bude napolju ukoliko imate mogućnosti, jer kad pekmez provri, dosta prska na sve strane).
Kuvajte 3-4 sata, dok pekmez od šljiva ne bude sasvim gust i taman. Dok se pekmez kuva, potrebno je sve vreme da se meša, da ne bi zagoreo.
Kada je pekmez od šljiva skuvan, nemojte odmah sipati u tegle, već nastavite da mešate kako bi se smesa malo ohladila, da ne bi tegle pucale prilikom sipanja.
Napunite tegle, ubacite u rernu i zapecite, kako se ne bi hvatala buđ na vrhu.
Kada se pekmez ohladi, zatvorite tegle i uživajte u degustaciji.
Sastojci za posne pržene škampe na avokadu:1 vlašac,sok od 2 limete,4 kašike čili sosa,2 avokada,čen belog luka,12 škampa ( sirovih bez ljuske),2 kašike ulja,so, biber,zelena salata.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više