Posni tofu u kari sosu

Posni tofu u kari sosu

Sastojci za posni tofu u kari sosu: 250g posnog tofua,  1 crvena paprika,  1 šargarepa,  1 luk,  2 čena belog luka,  1 kašika maslinovog ulja, 1 kašika kari praha, 1/2 kašičice kurkume, 1/2 kašičice đumbira u prahu, 1 konzerva (400 ml) kokosovog mleka, so i biber po ukusu, sveži peršun za posipanje (opciono), kuvani pirinač za posluživanje.
Posni ratatuj sa pečurkama

Posni ratatuj sa pečurkama

Sastojci za posni ratatuj sa pečurkama: 1 tikvica,  1 patlidžan,  1 crvena paprika,  1 žuta paprika, 1 luk,  2 čena belog luka, 200g svežih pečuraka,  2 paradajza, 2 kašike maslinovog ulja, 1 kašičica origana, 1 kašičica majčine dušice, so i biber po ukusu, sveži peršun za posipanje (opciono).
Posna fungi pasta

Posna fungi pasta

Sastojci za posnu fungi pastu: 300g integralnih ili posnih špageta, 250g šampinjona,  1 crni luk,  3 čena belog luka,  2 kašike maslinovog ulja, 1 konzerva paradajz pelata, 1/2 kašičice suvog origana, so i biber po ukusu, sveži peršun za garnituru (opciono).
Posna supa od cvekle

Posna supa od cvekle

Sastojci za posnu supu od cvekle: 2 srednje velike cvekle, 2 šargarepe,  1 crni luk,  2 krompira, 3 čena belog luka, 1 šolja naseckanog kelja, 1 šolja paradajz pirea (ili iseckanih paradajza), 8 šolja povrćnog bujona, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, sveži peršun za garnituru (opciono).
Posni pilav sa suvim voćem

Posni pilav sa suvim voćem

Sastojci za posni pilav sa suvim voćem: 1 šolja basmati pirinča, 2 šolje povrćnog bujona ili vode, 2 kašike maslinovog ulja, 1 crveni luk,  2 čena belog luka,  1/2 šolje suvih šljiva,  1/2 šolje suvih brusnica, 1/4 šolje suvih kajsija, 1/4 šolje suvih smokvi, 1/4 šolje naseckanih badema, 1/2 kašičice kurkume, so i biber po ukusu, sveži peršun za garnituru (opciono).
Posne palačinke sa karamelizovanim lukom i pečurkama

Posne palačinke sa karamelizovanim lukom i pečurkama

Sastojci za posne palačinke sa karamelizovanim lukom i pečurkama: Palačinke: 1 šolja brašna, 1 šolja sojinog mleka (ili drugog biljnog mleka po izboru), 2 kašike biljnog ulja (npr. ulje od suncokreta ili maslinovo ulje), 1 kašičica praška za pecivo, prstohvat soli. Karamelizovani luk i pečurke: 2 crvena luka,  200g pečuraka,  2 kašike biljnog ulja, 2 kašike smeđeg šećera, so i biber po ukusu.
Posni tofu na kineski način

Posni tofu na kineski način

Sastojci za posni tofu na kineski način: Marinada: 400g tofu sira, čvrstog, isečenog na kocke, 3 kašike soja sosa (posnog), 1 kašika susamovog ulja, 1 kašika agava sirupa ili smeđeg šećera, 2 čena belog luka, 1 kašičica svežeg đumbira, 1/2 kašičice ljute tucane paprike (opciono). Prženje: 2 kašike biljnog ulja (npr. susamovo ili ulje od kikirikija), 1 crvena paprika,  1 šargarepa,  1 šolja brokolija, 3 zelene lukovice. Sos: 3 kašike soja sosa (posnog), 2 kašike susamovog ulja, 1 kašika agava sirupa ili smeđeg šećera, 1 kašika sirćeta od pirinča, 1 kašika kukuruznog skroba (opciono, za gustinu).
Posno varivo od špargli

Posno varivo od špargli

Sastojci za posno varivo od špargli: 500g špargli (asparagusa), 1 crni luk,  2 krompira,  2 šargarepe,  2 paradajza,  2 čena belog luka, 1 šolja pasulja (crni ili beli),  1 l povrćnog bujona, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, sveži peršun za posipanje (opciono).
Posne pohovane paprike sa posnim sirom

Posne pohovane paprike sa posnim sirom

Sastojci za posne pohovane paprike sa posnim sirom: 6-8 crvenih paprika, 200g posnog sira, 1 šolja brašna, 1 šolja posnog mleka (sojinog, bademovog ili drugog biljnog mleka), 1 šolja prezli, so i biber po ukusu, ulje za prženje.
Posne lazanje sa povrćem

Posne lazanje sa povrćem

Sastojci za posne lazanje za povrćem: Za sos od povrća: 1 crni luk, 2 šargarepe, 2 tikvice, 1 crvena paprika, 2 čena belog luka, 1 konzerva paradajz pelata (400g), 1 kašika paradajz paste, 1 kašičica suvog bosiljka, 1 kašičica suvog origana, so i biber po ukusu, maslinovo ulje za prženje. Za bešamel sos: 2 šolje biljnog mleka, 2 kašike posnog biljnog margarina, 2 kašike brašna, so, biber i muskatni oraščić po ukusu. Ostalo: posne lazanje (integralne ili od heljde), posni biljni sir (za posipanje), sveži peršun za posipanje.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -