- Advertisement -
Sastojci za posnu kremastu pastu sa pečurkama:
- 200 g testenine po izboru (posne),
- 250 g svežih pečuraka (šampinjoni, vrganji, ili miks), isečenih na tanke listiće,
- 1 crni luk, sitno seckan,
- 2 čena belog luka, sitno seckana,
- 200 ml posnog biljnog vrhnja (sojino, bademovo ili ovseno),
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 1 kašičica suvog timijana,
- so i biber po ukusu,
- svež peršun za dekoraciju.
Posna kremasta pasta sa pečurkama se priprema na sledeći način:
- Skuvajte testeninu prema uputstvu na pakovanju. Procedite je i ostavite sa strane.
- U tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte seckani luk i pržite dok ne postane staklast, oko 5 minuta.
- Dodajte beli luk i pečurke, pa nastavite da pržite dok pečurke ne omekšaju i puste vodu, oko 7-10 minuta.
- Dodajte suvi timijan, so i biber, pa sve dobro izmešajte.
- Sipajte biljno mleko i pustite da se sos krčka 5 minuta, dok se ne zgusne.
- Dodajte kuvanu testeninu u sos, dobro promešajte da se sve sjedini, i servirajte toplo, posuto svežim peršunom.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posna kremasta pasta sa pečurkama
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -