Posna kremasta pasta sa pečurkama

561
- Advertisement -

Posna kremasta pasta sa pečurkama

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu kremastu pastu sa pečurkama:

  • 200 g testenine po izboru (posne),
  • 250 g svežih pečuraka (šampinjoni, vrganji, ili miks), isečenih na tanke listiće,
  • 1 crni luk, sitno seckan,
  • 2 čena belog luka, sitno seckana,
  • 200 ml posnog biljnog vrhnja (sojino, bademovo ili ovseno),
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • 1 kašičica suvog timijana,
  • so i biber po ukusu,
  • svež peršun za dekoraciju.

Posna kremasta pasta sa pečurkama se priprema na sledeći način:

  1. Skuvajte testeninu prema uputstvu na pakovanju. Procedite je i ostavite sa strane.
  2. U tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte seckani luk i pržite dok ne postane staklast, oko 5 minuta.
  3. Dodajte beli luk i pečurke, pa nastavite da pržite dok pečurke ne omekšaju i puste vodu, oko 7-10 minuta.
  4. Dodajte suvi timijan, so i biber, pa sve dobro izmešajte.
  5. Sipajte biljno mleko i pustite da se sos krčka 5 minuta, dok se ne zgusne.
  6. Dodajte kuvanu testeninu u sos, dobro promešajte da se sve sjedini, i servirajte toplo, posuto svežim peršunom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna kremasta pasta sa pečurkama
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -