marinirani losos

Marinirani losos

0
Sastojci za marinirani losos: 4 fileta lososa (po 150 g), veza špargle, kašika soja sosa, 2 kašike ulja za sos i ulje za prženje po potrebi, 2 kašičice meda, 2 kašičice smeđeg šećera, kašičica svežeg ili pola kašičice suvog timijana, pola kašičice sveže mlevenog bibera, pola limuna, so po želji.
osvezavajuca posna salata

Osvežavajuća posna salata

0
Sastojci za osvežavajuću posnu salatu: 250 g kuvane pšenice, 7,5 dl vode, 250 g rendanog celera, 1/2 kg nakiselih jabuka, pola šolje iseckane sveže nane, manja glavica sitno sečenog crnog luka. Vinegret (preliv): 2 kašike ulja, 3 kašike jabukovog sirćeta, 2 kašike soka od jabuka, kašika meda, 2 kašičice rendanog svežeg đumbira.
pire od tunjevine u limunu

Pire od tunjevine u limunu

0
Sastojci za pire od tunjevine u limunu: 1 konzerva tunjevine, 2 manje glavice crnog luka, 90 g margarina, so, 1 kašičica soka od limuna, 2 limuna srednje veličine, masline za dekoraciju po želji.
katajef

Katajef

0
Sastojci za katajef: Za testo: 150 g brašna, 1 kašičica suvog kvasca, 1 kašičica šećera, 300 ml tople vode. Za fil: 100 g pečenih mlevenih oraha, 40 g šećera, cimet, limunova i pomorandžina kora. Za preliv: 400 g šećera, 200 ml vode, 1 kašičica limunovog soka.
pecurke sa sosom od avokada

Posne pečurke sa sosom od avokada

0
Sastojci za posne pečurke sa sosom od avokada: 250 g seckanih pečuraka, 3 kašike maslinovog ulja, biber, so, 1/2 dl belog vina, 2-3 zrela ploda avokada, sok od 1 limuna, 2 velike kašike paradajz pirea, pola glavice sitno iseckanog crnog luka, četvrtina sveže ljute papričice, kašika sitno izdrobljenog lista korijandera.
supa od dunje

Posna supa od dunje

0
Sastojci za posnu supu od dunje: 2 veća krompira, 2 veće šargarepe, koren zeleni, žuta tikvica, 1 kg očišćene dunje, šoljica ulja, so, biber, bosiljak, matičnjak.
pasteta od haringe i lososa

Posna pašteta od haringe i lososa

0
Sastojci za posnu paštetu od haringe i lososa: 250 g dimljenog lososa, fileti od jedne dimljene haringe, kora od pola limuna, crni i beli biber, 250 g margarina.
snite od sociva i pecurki

Posni šnite od sočiva i pečurki

0
Sastojci za posno šnite od sočiva i pečurki: 500 g sočiva, 375 g pečurki po želji, 250 g smrznutog kukuruza, 2 krompira, 2 šargarepe, 2 čena belog luka, glavica crnog luka, pola kašičice sušene majčine dušice, pola veze peršuna, kašika brašna, ulje, so, biber.
posne sarme u bundevi recept

Posne sarme u bundevi

0
Sastojci za posne sarme u bundevi: bundeva srednje veličine, glavica kiselog kupusa, 200 g pirinča, 3-4 kašike ulja, glavica luka, 2 šargarepe, 2 crvene paprike, veza peršuna, 2 kašike paradajz pirea, so, biber.
riba punjena povrcem recept

Riba punjena povrćem

0
Sastojci za ribu punjenu povrćem: dve veće morske ili rečne ribe po želji (skuša, smuđ, pastrmka), 1 kg krompira, 300 g šargarepe, 250 g smrznutog graška, 2-3 manje glavice crnog luka, 2 čena belog luka, 3-4 kašike povrtnog bujona iz kocke, veza peršuna, 3-4 kašike ulja, limun, biber, so, pomorandža.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -