Naslovna Sastojci Beli luk

Sastojak: beli luk

rolat od krompira

Posni rolat od krompira

Sastojci za posni slani rolat od krompira: 1 kg krompira, 100 g margarina, 200 g obarene i od kostiju očišćene ribe, 200 g spanaća, 200 g šargarepe, so, biber, 2 čena belog luka.
zlatiborski kacamak

Zlatiborski kačamak

Sastojci za posni zlatiborski kačamak: 200 g belog kukuruznog brašna, 100 g heljdinog brašna, 2 veze samoniklog zelja, 150 g spanaća, kašičica začina, kašika marinade (beli luk i peršun u ulju), kašičica svežeg vlašca (ili suvog ako nema svežeg), so, biber, ulje.
slatko od sljiva punjeno orasima

Vegetarijanska jela koja morate probati

U iznetim receptima nekada smo koristili maslinovo, bundevino ili suncoretovo hladno ceđeno ulje, kao i začinsko bilje: peršun, celerov list, ruzmarin, mažuran, majčinu dušicu, bosiljak, divlji luk (sremuš), žalfiju, mirođiju i dr.
tolstolobik sa svezim zacinskim biljem

Tolstolobik sa svežim začinskim biljem

Sastojci za tolstolobika sa svežim začinskim biljem: 700 g tolstolobika, 2 veća čena belog luka, sveže začinsko bilje u količini po ukusu: žalfija, ruzmarin, bosiljak, limunova trava, peršun, nana, kari, mešavina suvog biljnog začina, ulja po potrebi.
bakalar na mornarski nacin

Bakalar na mornarski način

Sastojci za bakalar na mornarski način: 1 kg bakalara, 3-4 čena belog luka, 1/2 vezice peršuna, 1 dl maslinovog ulja, sok od jednog limuna, biber, so.
posna pasteta na vodi

Posna pašteta na vodi

Sastojci za posnu paštetu na vodi: 250 g indijskog oraha, sirovog, neslanog, sok od pola limuna, 1 češanj belog luka, 125 ml vode, 2 kafene kašičice soli.
pikantni hladni patlidzan

Pikantni hladni patlidžan

Sastojci za pikantni hladni patlidžan: 2 okrugla patlidžana od po 350 g, 6 listića nane, vuster sos, sirće, 80 ml maslinovog ulja, so, 2 čena belog luka.
posne pizza kiflice

Posne pizza kiflice

Sastojci za posne pizza kiflice: 3 dl paradajz soka ili pirea, 50 g kukuruza šećerca, 50 g krompira, 50 g graška, 50 g šargarepe, 100 g paprike, so, biber, origano, glavica crnog luka, 2 čena belog luka, ravna kašičica aleve paprike, 1 dl vode, 1 dl mlake vode, 2 kašičice suvog kvasca, 1 kašika šećera, 750 g mekog brašna, 120 ml ulja, 250 ml kisele vode, 250 g posnog dimljenog kačkavalja, 120 g margarina.
Špageti sa aromatičnim biljem recept

Posni špageti sa aromatičnim biljem

Sastojci za posne špagete sa aromatičnim biljem: 320 g tankih posnih špageta, pola suve ljute papričice, 1 čen belog luka, 150 ml maslinovog ulja, 50 g biljnog sira, 30 g mešavine suvog začinskog bilja (timijan, majoran, origano, žalfija, ruzmarin, bosiljak, nana).
testenina sa morskim plodovima

Posna testenina sa morskim plodovima

Sastojci za posnu testeninu sa morskim plodovima: 1 praziluk, 1 glavica crnog luka, 4 čena belog luka, 1 dl ulja, 1 pakovanje zamrznutih morskih plodova, 300 g šampinjona, 100 g crnih maslina, 1 kašičica čili papričice (u prahu), pola kašičice aleve paprike, kuvani paradajz 300-400 ml (po ukusu), biber, so, vegeta, 1-2 kašičice šećera, belo vino 2.5 dl, 1 kašičica đumbira u prahu (može i ne mora), 100 g posnog sira (voditi računa da u njemu nema ni postotka mlečnog proteina ili kazeina).
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -