- Advertisement -
Sastojci za posne bruskete sa pesto sosom:
Za pesto sos:
- 2 šolje svežeg spanaća,
- 1/2 šolje posnih pečenih badema,
- 2 čena belog luka,
- 1/4 šolje posnog maslinovog ulja,
- 1 kašika soka od limuna,
- so i biber po ukusu,
- voda po potrebi.
Za bruskete:
- 1 baguette hleb (ili drugi hleb),
- 2 čena belog luka, oguljena i prepolovljena,
- maslinovo ulje za premazivanje,
- sveži peršun ili bosiljak za dekoraciju.
Posni brusketi sa pesto sosom se pripremaju na sledeći način:
- U blenderu, pomešajte sveže spanać, bademe, beli luk, posno maslinovo ulje, sok od limuna, so i biber.
- Blendajte sastojke dok ne dobijete glatku pastu.
- Ako je sos pregust, dodajte malo vode kako biste postigli željenu konzistenciju.
- Probajte sos i prilagodite ukus po potrebi dodatkom više soli, bibera ili soka od limuna.
- Prethodno zagrijte rernu na 180 stepeni Celzijusa.
- Isecite baguette hleb na kolutove debljine otprilike 1 cm.
- Premažite ih maslinovim uljem s obe strane.
- Trljajte polovine belog luka preko svakog koluta hleba kako biste dobili aromu.
- Pecite kolutove hleba u prethodno zagrijanoj rerni oko 5-7 minuta ili dok ne postanu hrskavi i zlatno smeđi.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor:
Posni brusketi sa pesto sosom
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -