Posni brusketi sa pesto sosom

1998
- Advertisement -

Posni brusketi sa pesto sosom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne bruskete sa pesto sosom:

Za pesto sos:

  • 2 šolje svežeg spanaća,
  • 1/2 šolje posnih pečenih badema,
  • 2 čena belog luka,
  • 1/4 šolje posnog maslinovog ulja,
  • 1 kašika soka od limuna,
  • so i biber po ukusu,
  • voda po potrebi.

Za bruskete:

  • 1 baguette hleb (ili drugi hleb),
  • 2 čena belog luka, oguljena i prepolovljena,
  • maslinovo ulje za premazivanje,
  • sveži peršun ili bosiljak za dekoraciju.

Posni brusketi sa pesto sosom se pripremaju na sledeći način:

  1. U blenderu, pomešajte sveže spanać, bademe, beli luk, posno maslinovo ulje, sok od limuna, so i biber.
  2. Blendajte sastojke dok ne dobijete glatku pastu.
  3. Ako je sos pregust, dodajte malo vode kako biste postigli željenu konzistenciju.
  4. Probajte sos i prilagodite ukus po potrebi dodatkom više soli, bibera ili soka od limuna.
  5. Prethodno zagrijte rernu na 180 stepeni Celzijusa.
  6. Isecite baguette hleb na kolutove debljine otprilike 1 cm.
  7. Premažite ih maslinovim uljem s obe strane.
  8. Trljajte polovine belog luka preko svakog koluta hleba kako biste dobili aromu.
  9. Pecite kolutove hleba u prethodno zagrijanoj rerni oko 5-7 minuta ili dok ne postanu hrskavi i zlatno smeđi.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni brusketi sa pesto sosom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -