Naslovna Sastojci Biber

Sastojak: biber

Posni ražnjići od bukovače

Posni ražnjići od bukovače

Sastojci za posne ražnjiće od bukovače: 500 g bukovača, 2-3 kašike maslinovog ulja, 2 čena belog luka, sok od jednog limuna, so i biber po ukusu, sveže bilje (timijan ili ruzmarin) po želji.
Posne špagete sa tunjevinom i kukuruzom

Posne špagete sa tunjevinom i kukuruzom

Sastojci za posne špagete sa tunjevinom i kukuruzom: 300 g posnih špageta, 200 g tunjevine iz konzerve (u vodi ili ulju), 1 konzerva kukuruza (oko 200 g), 100 g posnog majoneza, 2 kašike maslinovog ulja, 1 čen belog luka (sitno seckan), so i biber po ukusu, svež peršun za dekoraciju.
Posni punjeni paradajz

Posni punjeni paradajz

Sastojci za posni punjeni paradajz: 6 velikih paradajza, 1 šolja kuvanog pirinča, 1/2 šolje kukuruza, 1/2 šolje pasulja (kuvanog ili iz konzerve), 1 mali crveni luk, sitno iseckan, 2 čena belog luka, sitno iseckana, 1 kašika maslinovog ulja, so i biber po ukusu, 1 kašika seckanog peršuna.
Posni ravioli sa spanaćem

Posni ravioli sa spanaćem

Sastojci za posne raviole sa spanaćem: Za testo: 2 šolje brašna, 1/2 šolje vode, 2 kašike maslinovog ulja, prstohvat soli. Za fil: 250 g svežeg spanaća, 200 g tofu sira, 2 čena belog luka, sitno iseckana, so i biber po ukusu, 1 kašika maslinovog ulja.
Posna supa od leblebija

Posna supa od leblebija

Sastojci za posnu supu od leblebija: 1 šolja suvih leblebija (ili 2 konzerve kuvanih leblebija), 1 glavica crnog luka, sitno seckana, 2-3 čena belog luka, sitno seckana, 2 šargarepe, isečene na kolutiće, 2 stabljike celera, sitno seckane, 1 paradajz, sitno seckan ili 1 konzerva seckanog paradajza, 1 l povrćnog bujona ili vode, 1 kašičica kumina, 1 kašičica aleve paprike, so i biber po ukusu, 2 kašike maslinovog ulja, svež peršun za ukras (po želji).
Posna tabuli salata

Posna tabuli salata

Sastojci za posnu tabuli salatu: 1 šolja bulgura, 2 šolje vode, 2-3 sveže paradajza, sitno seckana, 1 veliki krastavac, sitno seckan, 1 vezica svežeg peršuna, sitno seckana, 1/4 šolje svežeg nane, sitno seckane, 1 crveni luk, sitno seckan, 1/4 šolje svežeg soka od limuna, 1/4 šolje maslinovog ulja, so i biber po ukusu.
Posno varivo od krompira i spanaća

Posno varivo od krompira i spanaća

Sastojci za posno varivo od krompira i spanaća: 500 g krompira (oljuštenog i isečenog na kockice), 200 g svežeg spanaća (oprano i iseckano), 1 glavica crnog luka (sitno seckana), 2-3 čena belog luka (sitno seckana), 2 šargarepe (isečene na kolutiće), 1 paradajz (iseckan) ili 200 ml paradajz soka, 1 kašika maslinovog ulja, 1 l povrćnog bujona ili vode, so i biber po ukusu, 1 kašičica aleve paprike ili kurkume (po želji).
Posni tahini sos

Posni tahini sos

Sastojci za posni tahini sos: 4 kašike tahinija (susamova pasta), 2 kašike svežeg limunovog soka, 1-2 čena belog luka (sitno seckana ili zgnječena), 1 kašika javorovog sirupa ili agavinog sirupa (po želji), 60-80 ml vode (više ili manje, zavisno od željene gustine), so i biber po ukusu.
Posni brusketi sa paradajzom i bosiljkom

Posni brusketi sa paradajzom i bosiljkom

Sastojci za posne bruskete sa paradajzom i bosiljkom: 1 baget ili vekna hleba, isečena na kriške, 4-5 zrelih paradajza, iseckanih na sitne kockice, 2-3 čena belog luka, sitno iseckana, 1/4 šolje maslinovog ulja, 1/2 šolje svežeg bosiljka, iseckanog, so i biber po ukusu, balzamiko sirće (opciono).
Posni pesto sos od rukole

Posni pesto sos od rukole

Sastojci za posni pesto sos od rukole: 2 šolje sveže rukole, 1/2 šolje maslinovog ulja, 1/4 šolje sirovih badema ili oraha, 2 čena belog luka, 2 kašike nutritivnog kvasca (opciono, za sirastu notu), sok od jednog limuna, so i biber po ukusu.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -