- Advertisement -
Sastojci za posnu tabuli salatu:
- 1 šolja bulgura,
- 2 šolje vode,
- 2-3 sveže paradajza, sitno seckana,
- 1 veliki krastavac, sitno seckan,
- 1 vezica svežeg peršuna, sitno seckana,
- 1/4 šolje svežeg nane, sitno seckane,
- 1 crveni luk, sitno seckan,
- 1/4 šolje svežeg soka od limuna,
- 1/4 šolje maslinovog ulja,
- so i biber po ukusu.
Posna tabuli salata se priprema na sledeći način:
- U srednjoj šerpi zagrejte vodu do ključanja. Dodajte bulgur, poklopite i skinite sa vatre. Ostavite da stoji 15-20 minuta ili dok bulgur ne upije svu vodu i postane mekan. Nakon toga, promešajte viljuškom da razdvojite zrna.
- U velikoj činiji pomešajte paradajz, krastavac, peršun, nanu i crveni luk.
- Dodajte ohlađen bulgur u povrtnu mešavinu i dobro promešajte.
- U manjoj činiji pomešajte sok od limuna, maslinovo ulje, so i biber. Prelijte preko salate i dobro promešajte.
- Ostavite salatu u frižideru najmanje 30 minuta pre služenja da se ukusi sjedine.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posna tabuli salata
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -