Posna tabuli salata

48
- Advertisement -

Posna tabuli salata

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu tabuli salatu:

  • 1 šolja bulgura,
  • 2 šolje vode,
  • 2-3 sveže paradajza, sitno seckana,
  • 1 veliki krastavac, sitno seckan,
  • 1 vezica svežeg peršuna, sitno seckana,
  • 1/4 šolje svežeg nane, sitno seckane,
  • 1 crveni luk, sitno seckan,
  • 1/4 šolje svežeg soka od limuna,
  • 1/4 šolje maslinovog ulja,
  • so i biber po ukusu.

Posna tabuli salata se priprema na sledeći način:

  1. U srednjoj šerpi zagrejte vodu do ključanja. Dodajte bulgur, poklopite i skinite sa vatre. Ostavite da stoji 15-20 minuta ili dok bulgur ne upije svu vodu i postane mekan. Nakon toga, promešajte viljuškom da razdvojite zrna.
  2. U velikoj činiji pomešajte paradajz, krastavac, peršun, nanu i crveni luk.
  3. Dodajte ohlađen bulgur u povrtnu mešavinu i dobro promešajte.
  4. U manjoj činiji pomešajte sok od limuna, maslinovo ulje, so i biber. Prelijte preko salate i dobro promešajte.
  5. Ostavite salatu u frižideru najmanje 30 minuta pre služenja da se ukusi sjedine.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna tabuli salata
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -