Naslovna Sastojci Biber

Sastojak: biber

pizza sa sirom od indijskih oraha

Posna pica sa sirom od indijskih oraha

Sastojci za posnu picu sa sirom od indijskih oraha: Za testo: 2 šargarepe, 1/2 komorača, 2 čena belog luka, 1/2 manjeg crvenog luka, 4 zelene masline, 1/2 šolje paradajza, 1 kašika maslinovog ulja, 1 kašika peršuna, 1 kašika ruzmarina
musaka od patlidzana

Posna musaka od patlidžana

Sastojci za posnu musaku od patlidžana: 800 g plavog patlidžana, 2 veće glavice luka, 2 šargarepe, 100 g pirinča, 4 paradajza, pola kašičice bibera, pola veze peršuna, 2 kašike maslinovog ulja, origano, suvi začin, 100 g brašna, 300 g rendanog biljnog sira.
Posno pire od graška recept

Posno pire od graška

Sastojci za posno pire od graška: 1/2 kg graška, 1/2 šoljice rendanog rena, 1/2 šoljice brašna, 5 kašika ulja, 2 kašike vinskog sirćeta, 2 kašike šećera, so, biber.
posni rezanci sa prazilukom

Posni rezanci sa prazilukom

Potrebno je: 350 g posnih rezanaca, 750 g praziluka, šargarepa, koren celera, 2 kašike sitno seckanog peršuna, 150 g paradajza, ulje, so, biber.
oslic u testu recept

Oslić u testu

Sastojci za oslić u testu: 6 fileta od oslića, 1 šargarepa, 1 struk praziluka, 1 tikvica, 1 kafena kašika limunovog soka, 500 g kora za pitu, peršun, limun, ulje, so, crni biber.
posna-baklava

40 posnih jela za 40 dana posta

Riblji paprikaš: 1 kg sveže bele ribe, 5-6 krompira oljuštenih i isecenih na kocke, 2 šargarepe iseckane na kolutice, 1/2 šolje graška, peršun, so, biber, ulje.
muckalica

Posna mućkalica sa sojinim parčićima

Sastojci za posnu mućkalicu: 100 g sojinih parčića, 1 glavica crnog luka, pola struka praziluka, 2 paprike, 2 paradajza, peršun, 50 ml ulja, so, crni biber.
Posne cufte od zitarica

Posne ćufte od žitarica

Sastojci za posne ćufte od žitarica: Za pire: 1,6 kg krompira, glavica crnog luka, 2 kašike maslinovog ulja, 2 kašike mešanog začinskog bilja, muskatni oraščić, so, biber, 2 kašike biljnog margarina. Za sos: 6 kašika maslinovog ulja, 2 čena belog luka, kašika peršuna, pola kašike majčine dušice, pola kašike ruzmarina, kašika seckanih maslinki. Za ćufte: 200 g tunjevine, 20 g pšeničnih klica, 20 g kornflejksa, prezle.
gratinirane lignje

Gratinirane lignje

Sastojci za gratinirane lignje: 2 velike lignje od po 300 g svaka, 80 g prezli, 1 čen belog luka, pola limuna, peršun, 100 ml maslinovog ulja, so, biber.
rucak svetog pantelejmona

Ručak Svetog Pantelejmona

Sastojci za ručak Svetog Pantelejmona: 3 dimljene skuše, 6 crvenih babura, 250 g pasulja, 4 glavice crnog luka, 2 češnja belog luka, 2 lista lovora, 2 kašike crvene tucane paprike, ulje, so, biber.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -