Posni hobotnica gulaš sa krompirom

236
- Advertisement -

Posni hobotnica gulaš sa krompirom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni hobotnica gulaš sa krompirom:

  • 1kg hobotnice,
  • 500g luka,
  • 250g šargarepe,
  • koren celera i peršuna,
  • sveža crvena paprika,
  • 2-3 čena belog luka,
  • list lovora,
  • ruzmarin,
  • ljuta papričica,
  • maslinovo ulje,
  • 3g slatke aleve paprike,
  • 1dl pasiranog paradajza,
  • 700g krompira,
  • kašika vinskog sirćeta,
  • so, biber,
  • mešavina začina,
  • suvi peršun.

Posni hobotnica gulaš se priprema na sledeći način:

  1. Hobotnicu staviti da se kuva 5 minuta.
  2. Oprati pod mlazom hladne vode i maknuti opnu koliko ide i koliko možete.
  3. Iseći na komade za gulaš te ostaviti sa strane do upotrebe.
  4. Iseckati luk, beli luk, papriku, a šargarepu i korenasto povrće (peršun, celer) izrendati.
  5. U istu posudu sa povrćem dodati i listove lovora, ruzmarin i po želji ljutu papričicu.
  6. Dinstati sve zajedno 20-25 minuta na maslinovom ulju.
  7. Nakon isteka vremena, kada se sve dobro upržilo, zaliti sa 2,5dl vode i nastaviti mešati narednih 10 minuta kako bi sve omekšalo.
  8. Sada dodati  hobotnicu pa nastaviti uz mešanje deset minuta otprilike na srednje jakoj vatri.
  9. Dva puta zaliti sa 2,5dl narednih pola sata vode ali držite poklopljeno ovaj put.
  10. Kada je tečnost redukovana gotovo u potpunosti, dodati slatku alevu papriku, so, pasirani paradajz, (može iz flaše ili tetrapaka), biber pa promešati par minuta.
  11. Sada dodati oljuštene i iseckane krompire, vinsko sirće pa zaliti sa 1,5l vode i promešati.
  12. Kada provri, kuvati narednih 25-30 minuta i posipati obilno sa sitno seckanim peršunom.
  13. Hobotnica gulaš sa krompirom je gotov. Spremno je za posluživanje, samo dosolite još o želji i ukusu.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni hobotnica gulaš sa krompirom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
- Advertisement -