- Advertisement -
Sastojci za posni hobotnica gulaš sa krompirom:
- 1kg hobotnice,
- 500g luka,
- 250g šargarepe,
- koren celera i peršuna,
- sveža crvena paprika,
- 2-3 čena belog luka,
- list lovora,
- ruzmarin,
- ljuta papričica,
- maslinovo ulje,
- 3g slatke aleve paprike,
- 1dl pasiranog paradajza,
- 700g krompira,
- kašika vinskog sirćeta,
- so, biber,
- mešavina začina,
- suvi peršun.
Posni hobotnica gulaš se priprema na sledeći način:
- Hobotnicu staviti da se kuva 5 minuta.
- Oprati pod mlazom hladne vode i maknuti opnu koliko ide i koliko možete.
- Iseći na komade za gulaš te ostaviti sa strane do upotrebe.
- Iseckati luk, beli luk, papriku, a šargarepu i korenasto povrće (peršun, celer) izrendati.
- U istu posudu sa povrćem dodati i listove lovora, ruzmarin i po želji ljutu papričicu.
- Dinstati sve zajedno 20-25 minuta na maslinovom ulju.
- Nakon isteka vremena, kada se sve dobro upržilo, zaliti sa 2,5dl vode i nastaviti mešati narednih 10 minuta kako bi sve omekšalo.
- Sada dodati hobotnicu pa nastaviti uz mešanje deset minuta otprilike na srednje jakoj vatri.
- Dva puta zaliti sa 2,5dl narednih pola sata vode ali držite poklopljeno ovaj put.
- Kada je tečnost redukovana gotovo u potpunosti, dodati slatku alevu papriku, so, pasirani paradajz, (može iz flaše ili tetrapaka), biber pa promešati par minuta.
- Sada dodati oljuštene i iseckane krompire, vinsko sirće pa zaliti sa 1,5l vode i promešati.
- Kada provri, kuvati narednih 25-30 minuta i posipati obilno sa sitno seckanim peršunom.
- Hobotnica gulaš sa krompirom je gotov. Spremno je za posluživanje, samo dosolite još o želji i ukusu.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 3 Review(s)
Posni hobotnica gulaš sa krompirom
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -