Posni hobotnica gulaš se priprema na sledeći način:
Hobotnicu staviti da se kuva 5 minuta.
Oprati pod mlazom hladne vode i maknuti opnu koliko ide i koliko možete.
Iseći na komade za gulaš te ostaviti sa strane do upotrebe.
Iseckati luk, beli luk, papriku, a šargarepu i korenasto povrće (peršun, celer) izrendati.
U istu posudu sa povrćem dodati i listove lovora, ruzmarin i po želji ljutu papričicu.
Dinstati sve zajedno 20-25 minuta na maslinovom ulju.
Nakon isteka vremena, kada se sve dobro upržilo, zaliti sa 2,5dl vode i nastaviti mešati narednih 10 minuta kako bi sve omekšalo.
Sada dodati hobotnicu pa nastaviti uz mešanje deset minuta otprilike na srednje jakoj vatri.
Dva puta zaliti sa 2,5dl narednih pola sata vode ali držite poklopljeno ovaj put.
Kada je tečnost redukovana gotovo u potpunosti, dodati slatku alevu papriku, so, pasirani paradajz, (može iz flaše ili tetrapaka), biber pa promešati par minuta.
Sada dodati oljuštene i iseckane krompire, vinsko sirće pa zaliti sa 1,5l vode i promešati.
Kada provri, kuvati narednih 25-30 minuta i posipati obilno sa sitno seckanim peršunom.
Hobotnica gulaš sa krompirom je gotov. Spremno je za posluživanje, samo dosolite još o želji i ukusu.
Sastojci za marcipan sa orasima:100ml vode,350g šećera,160g oraha,160g keksa,150g margarina posnog,malo ekstrata ruma.Za fondan:250g prah šećera,4 kašike vode vruće,1 kašika ulja,1 kašičica soka limuna.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više