Sastojak: biber
Zapečeni hleb sa povrćem
Sastojci za zapečeni hleb sa povrćem:
8 kriški integralnog hleba,
1 zelena paprika,
1 manja tikvica,
2 paradajza,
1 kašičica seckanog vlašca,
1 čen belog luka,
100 g biljnog sira (od soje),
1 manja ljuta papričica,
so,
biber,
maslinovo ulje.
Korpice sa paštetom od tunjevine
Sastojci za korpice sa paštetom od tunjevine (za 10 korpica prečnika 7 cm):
2 konzerve tunjevine u komadu,
80 g maslina, bez koštice,
1 kašika senfa,
1 kašika posnog majoneza,
malo rendane korice limuna,
kašika seckanog svežeg peršuna,
biber po ukusu,
500 g lisnatog testa.
Marinirani losos
Sastojci za marinirani losos:
4 fileta lososa (po 150 g),
veza špargle,
kašika soja sosa,
2 kašike ulja za sos i ulje za prženje po potrebi,
2 kašičice meda,
2 kašičice smeđeg šećera,
kašičica svežeg ili pola kašičice suvog timijana,
pola kašičice sveže mlevenog bibera,
pola limuna,
so po želji.
Posni trokutići sa šampinjonima
Sastojci za posne trokutiće sa šampinjonima:
jedno pakovanje kora za pitu (oko 450-500g),
200 g šampinjona,
100 g biljnog sira,
2 kašike ulja,
so,
biber po ukusu,
malo ulja pomešano sa vodom za premazivanje kora.
Posna pita sa šampinjonima
Sastojci za posnu pitu sa šampinjonima:
1 pakovanje kora za pitu,
1 praziluk,
400 g šampinjona,
ulje,
so,
biber,
100 g biljnog kačkavalja (od soje).
Posna senf salata
Sastojci za posnu senf salatu:
3 šargarepe,
4 srednja krompira,
10 kiselih krastavčića,
1 puna kašika senfa,
2 kašike ulja,
1 kašika sirćeta,
prstohvat šećera,
so,
biber.
Pečena pastrmka
Sastojci za pečenu pastrmku:
4 pastrmke od po 300-400 g,
3 lista žalfije,
peršun,
2 čena belog luka,
3/4 šolje suvog belog vina,
1,5 limun,
6 supenih kašika ulja,
so,
biber.
Posne sarmice od blitve
Sastojci za posne sarmice od blitve:
2 šolje pirinča,
3 veze mladog luka ili 3 manje glavice crnog luka,
250 g šampinjona,
listovi blitve,
so,
biber,
vegeta,
kašičica ljutog ajvara,
mirođija,
belo vino.
Posne pečurke sa sosom od avokada
Sastojci za posne pečurke sa sosom od avokada:
250 g seckanih pečuraka,
3 kašike maslinovog ulja,
biber,
so,
1/2 dl belog vina,
2-3 zrela ploda avokada,
sok od 1 limuna,
2 velike kašike paradajz pirea,
pola glavice sitno iseckanog crnog luka,
četvrtina sveže ljute papričice,
kašika sitno izdrobljenog lista korijandera.
Posna supa od dunje
Sastojci za posnu supu od dunje:
2 veća krompira,
2 veće šargarepe,
koren zeleni,
žuta tikvica,
1 kg očišćene dunje,
šoljica ulja,
so,
biber,
bosiljak,
matičnjak.