Naslovna Sastojci Crni luk

Sastojak: crni luk

Posna čorba od paradajza i soje

Posna čorba od paradajza i soje

Sastojci za posnu čorbu od paradajza i soje:500g paradajza1.5l supe od povrća1 crni luk,100g sojinih ljuspica,2 kašike brašna,2 kašike margarina,1 kašika šećera,sirće,so,peršun.
Posna krem čorba sa amarantom

Posna krem čorba sa amarantom

Sastojci za posnu krem čorbu sa amarantom:5 kašika amaranta,200g šargarepe,1 glavica crnog luka,1 kašika margarina,600ml bistre supe od povrća,100ml posne pavlake,2 kašike sitno seckanog vlašca,so,mleveni crni biber.
Posni đuveč od heljde i povrća

Posni đuveč od heljde i povrća

Sastojci za posni đuveč od heljde i povrća:1 šolja heljde,1 glavica crnog luka,1 paprika,1 rendana šargarepa,1 manja tikvica,1 manji plavi patlidžan,2 krompira iseckana na kockice,1oog graška,1 kašika sitno seckanog lista peršuna,2 kašike suncokretovog ulja,1 kašičica aleve paprike,so,mleveni crni biber.
Posna pita sa speltinim brašnom

Posna pita sa speltinim brašnom

Sastojci za posnu pitu sa speltinim brašnom:Za testo:2 šolje speltinog brašna,1/2 šolje maslinovog ulja,1/2 šolje hladne vode,prstohvat soli.Za fil:2 šolje spanaća,1/2 šolje tofu sira,1 crni luk, 2 čena belog luka,1 kašika ulja,so i biber po ukusu,sveži začini po želji.
Posni kroketi od krompira

Posni kroketi od krompira

Sastojci za posne krokete od krompira:1kg krompira,3 veće glavice crnog luka,3 kašike susama,veza peršuna,1 kašičica aleve paprike,so,biber.
Posne sarme sa pečurkama

Posne sarme sa pečurkama

Sastojci za posne sarme sa pečurkama:1 šolja pirinča,2 šolje vode,1 kašika maslinovog ulja,1 crni luk, sitno iseckan,2 čena belog luka,2 šolje sitno šampinjona ili drugih pečuraka,1/2 šolje pasiranog paradajza,1 kašičica sušenog origana,so i biber po ukusu,1 glavica kiselog kupusa (ili kisela zelena paprika).
Posne špagete u crnom vinu

Posne špagete u crnom vinu

Sastojci za posne špagete u crnom vinu:250g posnih špageta,2 kašike maslinovog ulja,1 crni luk, sitno iseckan,2 čena belog luka, sitno iseckana,1/2 šolje crnog vina,1 konzerva pasiranih paradajza (oko 400g),1 kašičica sušenog bosiljka,1/2 kašičice sušenog origana,so i biber po ukusu,sveži peršun za dekoraciju.
Posni kroketi od oslića

Posni kroketi od oslića

Sastojci za posne krokete od oslića:500g fileta oslića,2 mlada crna luka,150g pirinča,350ml tople vode, 50g kukuruza šećerca,450g mediteranske mešavine,1 pečena crvena paprika,3 čena belog luka,2 kašike limunovog soka,1/2 kašičice suvog bosiljka,morska so, biber, suvi začin.
Morski plodovi u posnom belom sosu

Morski plodovi u posnom belom sosu

Sastojci za morske plodove u posnom belom sosu:200g posne paste,200g posnih morskih plodova,1 crni luk,2 čena belog luka,1 šargarepa,1 crvena paprika,1 šolja posnog biljnog mleka,2 kašike maslinovog ulja,1 kašika posnog brašna,1 kašika sušenog bosiljka,so i biber po ukusu,svež peršun za dekoraciju.
Posne njoke u paradajz sosu sa povrćem

Posne njoke u paradajz sosu sa povrćem

Sastojci za posne njoke u pardajz sosu sa povrćem:500g posnih njoka,2 kašike maslinovog ulja,1 crni luk, 2 čena belog luka,1 crvena paprika,1 šargarepa, 1 tikvica,so i biber,sveži začini.Za sos:1 konzerva pasiranih paradajza,2 kašike paradajz pirea,1 kašika maslinovog ulja,1 crni luk,2 čena belog luka, 1 kašičica sušenog origana,1/2 kašičice sušenog bosiljka,so i biber.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -