Sastojak: kakao
Posna kakao torta
Sastojci za Posnu kakao tortu:
500 g oraha,
650 kristal šećera,
120 g kakaa,
džem od kajsija,
ekstrakt maline.
Posni oraščići
Sastojci za posne oraščiće:
250 g mlevenih oraha,
sok od 1 limuna,
250 g šećera u prahu,
kakao,
kokosovo brašno.
Posna bezglutenska torta od jagoda i čokolade
Sastojci za Posnu bezglutensku tortu od jagoda i čokolade:
Za testo:
150 g badema,
6 očišćenih suvih šljiva,
1 kašika goji bobica,
5 kašika kokosovog ulja.
Za nadev:
5 kašika kokosovog ulja,
5 kašika meda,
5 kašika kakaa,
6 jagoda.
Kikiriki bajadera
Sastojci za Kikiriki bajaderu:
300 g šećera,
2 dl vode,
200 g margarina,
300 g mlevenog kikirikija bez soli,
300 g mlevenog keksa,
50 g tamne čokolade ili 2 kašike kakaa.
Za preliv:
150 g čokolade,
malo ulja.
Posne badem tortice
Sastojci za Posne badem tortice:
250 g mlevenih oraha,
250 g šećera u prahu,
sok od jednog limuna,
kakao,
20 komada oljuštenih badema.
Posni slatki krompirići
Sastojci za posne slatke krompiriće:
250 g šećera,
malo vode,
250 g mlevenih oraha,
2 obarena propasirana krompira,
2 rebra rastopljene čokolade,
kesica vanilin-šećera.
Za ukrašavanje:
kakao,
šećer u prahu.
Kraljevska posna torta
Sastojci za kraljevsku posnu tortu:
Za biskvit:
300 g oštrog brašna,
100 g badema,
200 g šećera,
1 kesica praška za pecivo,
2 ravne kašike kakao praha,
1 kašičica cimeta,
1 kesica (burbon) vanilin šećera,
6 kašika džema od kajsija (ili šljiva),
3 dl vode,
100 g crne (posne) čokolade.
Posna Moskva šnit torta
Sastojci za posnu Moskva šnit tortu:
Sastojci za jednu koru:
2 male šoljice (od o,7 dl.) šećera,
2 šoljice kisele vode,
1 šoljica ulja,
1 kašika meda,
1 kašičica praška za pecivo,
2 kašike kakao praha,
5 kašika mlevenih oraha,
250 g brašna.
Posne ruske kape
Sastojci za posne ruske kape:
Za jednu koru:
200 g brašna,
10 kašika šećera,
1 prašak za pecivo,
2 dl kisele vode,
0,5 dl ulja,
2 pune kašike kakao praha.
Posna moka zrna
Sastojci za posna moka zrna:
200 g mlevenih oraha,
250 g šećera u prahu,
250 g strugane posne čokolade za kuvanje,
50 g gorkog i jakog neskafea,
kašika šećera u prahu,
2 kašike kakaoa.