Naslovna Sastojci Limun

Sastojak: limun

Fileti oslića u marinadi od senfa

Fileti oslića u marinadi od senfa

Sastojci za filete oslića u marinadi od senfa: 1kg oslić fileta, 100g senfa, 200ml belog vina, 5ml maslinovog ulja, sok iz dva veća limuna, 1 puna kašičica soli, pola kašičice bibera, 1 kašičica suvog timijana, 2 kašike svežeg peršunovog lista, 6-7 čena belog luka.
Posna čorba od morskih plodova sa vinom

Posna čorba od morskih plodova sa vinom

Sastojci za posnu čorbu od morskih plodova sa vinom: 100g margarina, 1 kašičica semena komorača, 1,5 šolja kukuruza, ½ kašičice timijana, ½ kašičice komorača, 1 lovorov list, 1 crni luk, 2 šargarepe, 2 štapića celera, 1 čen belog luka,  3/4 šolje brašna, 1 šolja belog vina, 1 kesa smrznutih morskih plodova, 1 limun, 300g fileta po želji, 1,5 šolja posne pavlake za kuvanje, 1,5l ribljeg bujona, peršun.
Posna torta sa makom recept

Posna torta sa makom

Sastojci za posnu tortu sa makom: 1 pakovanje posnih kora za rozen tortu, 600 g maka, 1 posni margarin, 1 limun, 350 g šećera, 500 g vode, Sastojci za glazuru: 200 g posne čokolade za kuvanje, 1 kašičica ulja ili 2 manje kockice posnog margarina.
riblji specijalitet sa grejpom recept

Riblji specijalitet sa grejpom

Sastojci za riblji specijalitet sa grejpfrutom: 150 g fileta deverike bez kože, 150 g fileta bakalara bez kože, 150 g fileta brancina bez kože, 1 grejpfrut, 3 glavice mladog luka, 1 limun, veza vlašca, 2 kašike maslinovog ulja, so, biber.
cedjeni-sok-od-sargarepe-limuna-i-nane-recept

Ceđeni sok od šargarepe, limuna i nane

Sastojci za ceđeni sok od šargarepe, limuna i nane: 7 osrednjih šargarepa, 1/2 limuna, 7 listića nane. Ceđeni sok od šargarepe, limuna i nane se priprema...
kasasti-sok-od-breskve-recept

Kašasti sok od breskve

Sastojci za kašasti sok od breskve: 10 kg breskvi, sok od 4 limuna, 3-4 litre vode, 1 kg šećera.
posna torta sa pivom

Posna torta sa pivom

Sastojci za posnu tortu sa pivom: 1/2 l piva, 900 g oraha, 700 g kristal šećera, 400 g mekog brašna, 4 kašike ulja, 1 limun, 2 vanilin šećera, 1 kašičica sode bikarbone, džem od kajsija.
Posna torta sa ratlukom

Posna torta sa ratlukom

Sastojci za Posnu tortu sa ratlukom: 5 šoljica ulja, 5 šoljica kisele vode, 7 šoljica šećera, kora od limuna, 100 g suvog grožđa, jedan paketić kvasca, 600-800 g brašna za nadev, 500 g šećera, 500 g ratluka, 300-400 g mlevenih oraha, 3 štangle čokolade.
djuvec od praziluka recept

Đuveč od praziluka

Sastojci za đuveč od praziluka: 1/2 kg praziluka, 1/2 kg paradajza, 50 g pirinča, 1-2 šargarepe, 2 dl ulja, 3 dl vode, 1 limun, 1 suva crvena paprika, 2 kašičice tucane ljute paprike, so.
dzem od krusaka i ruzmarina recept

Džem od krušaka i ruzmarina

Sastojci za džem od krušaka i ruzmarina: 8 šolja očišćenih zrelih krušaka viljamovki 2 kašičice sitno rendane kore limuna 125 ml sveže ceđenog limunovog soka 3 šolje šećera šolja meda 2 kašike seckanog lista ruzmarina.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

Prijatelji sajta

after x drinks
- Advertisement -