Naslovna Sastojci Patlidžan

Sastojak: patlidžan

Posni sendvič sa vrganjima

Posni sendvič sa vrganjima

Sastojci za posni sendvič sa vrganjima:300g pečuraka (vrganja),1 paradajz,2 čena belog luka ili prstohvat belog luka u prahu,1 plavi patlidžan,sirće , so, peršun, bosiljak,4 zemičke od integralnog brašna/tost hleb.
Posna pasta sa patlidžanom

Posna pasta sa patlidžanom

Sastojci za posnu pastu sa patlidžanom:300g testanine (pene ili fusili),2 patlidžana,4 čena belog luka,1 konzerva paradajza (od 400 g),5 sušenih paradajza,so i biber.
Pohovani patlidžan iz rerne sa susamom i lanom

Pohovani patlidžan iz rerne sa susamom i lanom

Sastojci za pohovani patlidžan iz rerne sa susamom i lanom: 1kg patlidžana (3 veća), 150g brašna, 200g prezle, 60g susama, 60g lanenih semenki, 30ml ulja, 1/2 kašičice vegete, peršunov list, so.
Posna pasta sa patlidžanom i karamelizovanim lukom

Posna pasta sa patlidžanom i karamelizovanim lukom

Sastojci za posnu pastu sa patlidžanom i karamelizovanim lukom: 3 okrugla manja patlidžana, 1 okrugla tikvica, 1,5 crveni luk, 4 čena belog luka, šaka svežeg bosiljka, 3 velika paradajza, 500g paste, pola šolje vina, maslinovo ulje, so, biber, ljuta paprika, kašika suvog peršuna, 1 kašika gustina, 1 kašičica šećera, posni kačkavalj.
zapeceno-povrce

Posno zapečeno povrće

Sastojci za posno zapečeno povrće: 700 g paradajza, 2 tikvice, 1 patlidžan, 4 čena belog luka, 2 grančice ruzmarina, 4 lovorova lista, maslinovo ulje, so, biber, prstohvat ljute paprike.
sote sa povrcem

Postan sote sa povrćem

Sastojci za postan sote sa povrćem: 200 g šargarepe, 150 g crnog luka, 200 g patlidžana, 200 g tikvica, 300 g šampinjona, 3-4 kašike soja sosa, 2 kašike paradajz pirea, peršun, so, biber, ulje.
ajvar

Zimnica: Ajvar

Sastojci za ajvar: 5 kg crvene paprike, 2 kg patlidžana, 2,5 l vode, 0,5 l ulja, 1 glavica belog luka, 3 dl alkoholnog sirćeta, so, šećer, biber, po želji ljuta papričica.
pikantni ajvar recept

Pikantni ajvar

Sastojci za pikantni ajvar: 5 kg crvene paprike, 2,5 kg patlidžana, 12 čenova belog luka, 2,5 kg mesnatog paradajza, 3 dl ulja, 2,5 dl vinskog sirćeta, 3 feferone, 40 g soli, 20 g suvih začina, 80 g šećera, 2 kašike peršuna.
posna supa od mladih tikvica posnajela.rs

Supa od mladih tikvica

Za supu od mladih tikvica potrebno je: 5 mladih tikvica, 5 mladih krastavaca, 3 glavice crnog luka, 3 plava patljidžana, 4 kisele jabuke, 120 gr margarina, kašika začina od povrća, šoljica pirinča, peršunovo lišće, so, biber
posni paprikas sa patlidzanom i tikvicama recept

Posni paprikaš sa patlidžanom i tikvicama

Sastojci za posni paprikaš sa patlidžanom i tikvicama: 1 veći patlidžan isečen na kockice, 0,5 dl maslinovog ulja, 2 glavice crnog luka iseckanog na kockice, 5 čenova belog luka sitno iseckanog, 100 g integralnog pirinča, 1 srednja tikvica oljuštena i iseckana na kockice, 1 babura iseckana na komadiće, 3 veća paradajza iseckana na kockice, 1 dl crnog vina, 5 dl vode, 1/2 kašičice soli, 1/4 kašičice tucane crvene paprike, 2 kašike svežeg bosiljka sitno iseckanog, 2 kašike svežeg peršuna sitno iseckanog, 2 kašičice svežih listića ruzmarina.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -