Naslovna Sastojci Peršun

Sastojak: peršun

posna corba od povrca

Posna čorba od povrća

Sastojci za posnu čorbu sa povrćem: 4 šargarepe, 2 peršuna, 2 paštrnaka, 1 glavica crnog luka, 1 manja tikvica, 1 paradajz, 250 ml soka od paradajza, 1 krompir, 1 dl (pola šolje) pirinča, so, biber, ulje.
sote sa povrcem

Postan sote sa povrćem

Sastojci za postan sote sa povrćem: 200 g šargarepe, 150 g crnog luka, 200 g patlidžana, 200 g tikvica, 300 g šampinjona, 3-4 kašike soja sosa, 2 kašike paradajz pirea, peršun, so, biber, ulje.
brusketi sa maslinama i sremusem

Brusketi sa maslinama i sremušem

Sastojci za bruskete sa maslinama i sremušem: 1 hleb baget, 400 g posnog majoneza, pola veze sremuša (ili nekoliko čenova belog luka), 100 g crnih maslina, 100 g zelenih maslina, 1 mali crveni luk, so, biber, maslinovo ulje, peršun.
supa od pasulja i boranije

Posna supa od pasulja i boranije

Sastojci za posnu supu od pasulja i boranije: 300 g mladog belog pasulja, 200 g zelene boranije, manja tikvica, čen belog luka, kriška celera, veza peršuna, so, biber.
posna pasteta od pecuraka

Posna pašteta od pečuraka

Sastojci za posnu paštetu od pečuraka: 1/2 kg šampinjona, 100 g oljuštenog badema, pola veze peršuna, sok od pola limuna, 3 kašike ulja, 2-3 čena belog luka, 1 glavica crnog luka, 50 g posnog majoneza.
pita sa pirincem

Posna pita sa pirinčem

Sastojci za posnu pitu sa pirinčem: 500 g tankih kora za pitu. Za fil: 0,5 dl ulja, struk praziluka, 200 g pirinča, 1 šargarepa, 50 g mariniranih pečuraka, peršun, biber, so. Za preliv: 1 dl ulja, 1 dl vode, 1/2 kesice praška za pecivo.
sarena salata od povrca

Posna šarena salata sa integralnim pirinčem

Sastojci za posnu šarenu salatu: 300 g integralnog pirinča, 100 g graška ili boranije, 100 g mladih tikvica, 1 zelena paprika, 1 crvena paprika, 2 šargarepe, čen belog luka, malo peršuna, sok od pola limuna, 100 g kiselih krastavaca, biber, so.
klin corba

Posna klin čorba

Sastojci za posnu klin čorbu: glavica crvenog luka, malo ulja, kašika brašna, 1/2 veze peršuna, 1 l bujona od povrća, 1/2 kašičice aleve paprike, krutoni, so, biber.
paprike punjene kukuruzom

Posne paprike punjene kukuruzom

Sastojci za posne paprike punjene kukuruzom: 4 crvene babure, aleva paprika, 200 g kuvanog kukuruza, 30 g makarona, malo vinskog sirćeta, 1/2 veze peršuna, biber, so.
posne cufte od sardina

Posne ćufte od sardina

Sastojci za posne ćufte od sardina: 1 kg sardina, 3 kuvana paradajza, 3 kašike drobljenog tofu sira, 25 g suvog groždja, 25 g pinjola, 2 limuna, veza peršuna, kašika prezli, čen belog luka, brašno, so, biber, ulje za prženje.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -