Naslovna Sastojci Peršun

Sastojak: peršun

cufte od pecuraka recept

Posno ćufte od pečuraka

Sastojcci za posno ćufte od pečuraka: 500 g pečuraka, 1 glavica crnog luka, 4 kašike brašna, 2 kašičice praška za pecivo, peršunov list, ulje, biber, so.
paprike punjene ribljim mesom hilandarski kuvar

Paprike punjene ribljim mesom

Paprike punjene ribljim mesom se pripremaju na sledeći način: Punjene paprike se ne prave često u Hilandaru, jer obično ima mnogo gostiju, a priprema zahteva dosta posla. Doduše, i gosti se angažaju i pomažu: naberu paprike, skinu peteljke i semenke i operu ih.
grilovana pastrmka recept

Grilovana pastrmka

Sastojci za grilovanu pastrmku: 400-600 g pastrmke, 2 kašike maslinovog ulja, so, biber, peršun ili mladi zeleni luk.
Pržena kečiga recept

Pržena kečiga

Sastojci za prženu kečigu: 2-3 kečige, 1 limun, 10 crnih maslinki, 1/2 veze svežih listova peršuna, brašno, so, ulje.
djuvec od boranije recept

Posni đuveč od boranije

Sastojci za posni đuveč od boranije: 500 g boranije, 500 g paradajza, 3 glavice crnog luka, peršunovo lišće, ulje, so, čaša vode.
pogaca sa tunjevinom recept

Posna pogača sa tunjevinom

Sastojci za posnu pogaču sa tunjevinom: 500 g brašna, 15 g kvasca, 3,5 dl vode, 3 kašike maslinovog ulja, 2 kašičice soli, 3 vezice mladog crnog luka, 200 g crnih maslina, 200 g tunjevine iz konzerve, 6 koktel paradajza, kašičica peršuna, sok od pola limuna, 3 kašičice maslinovog ulja.
paprike punjene krompirom recept

Posne paprike punjene krompirom

Sastojci za posne paprike punjene krompirom: 8 paprika, 500 g krompira, 2-3 glavice crnog luka, 1 paradajz, peršunovo lišće, ulje, biber, so.
riblja čorba na francuski način recept

Francuska riblja čorba

Sastojci za francusku riblju čorbu: 750 g ribe, 500 g dagnji, 2 živa raka (oko 500 g), 3 velike glavice crnog luka, 2 korena praziluka, 3 čena belog luka, 1 veza peršuna, 1 dl maslinovog ulja, 1/2 kašičice majčine dušice, 1/2 kašičice mirođije, 1 list lovora, 1 komadić kore od pomorandže, 2 kesice šafrana, 1/2 l belog vina, biber, so.
beli rizoto recept

Posni beli rižoto

Sastojci za posni beli rižoto: 200 g dagnji, 50 g lignji, 200 g pirinča, 1 dl belog vina, 1/2 kuvane šargarepe, 1/2 veze naseckanog peršuna, hladno ceđeno maslinovo ulje, 1/2 limuna, so.
paradajz corba sa pirincem recept

Posna paradajz čorba sa pirinčem

Sastojci za posnu paradajz čorbu sa pirinčem: 500 g paradajza, so, crni luk, aleva paprika, zelena paprika, peršunov list, celerov list, brašno, ulje, pirinač.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -