Francuska riblja čorba

1405
- Advertisement -

Francuska riblja čorba

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za francusku riblju čorbu:

  • 750 g ribe,
  • 500 g dagnji,
  • 2 živa raka (oko 500 g),
  • 3 velike glavice crnog luka,
  • 2 korena praziluka,
  • 3 čena belog luka,
  • 1 veza peršuna,
  • 1 dl maslinovog ulja,
  • 1/2 kašičice majčine dušice,
  • 1/2 kašičice mirođije,
  • 1 list lovora,
  • 1 komadić kore od pomorandže,
  • 2 kesice šafrana,
  • 1/2 l belog vina,
  • biber,
  • so.

Francuska riblja čorba se priprema na sledeći način:

  1. Ribe očistiti, izvaditi im utrobu i dobro ih oprati.
  2. Potom posušiti i iseći na veće komade.
  3. Dagnje oprati u mnogo hladne vode i očistiti. Jastoge takođe.
  4. Crni luk i praziluk očistiti i iseći na kolutove, a beli luk izgnječiti.
  5. Paradajz oljuštiti, odstraniti semenke i iseći ga na kocke.
  6. Peršunov list sitno naseći.
  7. U dubokoj posudi zagrejati ulje, prodinstati luk, praziluk i beli luk.
  8. Posle 5 minuta dodati paradajz, majčinu dušicu, mirođiju, lovorov list, koru pomorandže, dagnje i ribe sa tvrdim mesom (npr. jegulje).
  9. Zaliti sve to vodom (oko 7 dl) i kuvati desetak minuta.
  10. Jastoge kad budu kuvani, podeliti na 4 dela.
  11. Dodati šafran, biber i so.
  12. Komade jastoga i belu ribu staviti u lonac, uliti vino, pa kuvati još 8 minuta.
  13. Pre serviranja riblju čorbu posuti seckanim listovima peršuna.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Francuska riblja čorba
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 9 Review(s)
- Advertisement -