Sastojak: peršun
Škarpina sa pirinčem
Sastojci za škarpinu sa pirinčem:
500 g škarpine,
nekoliko čenova belog luka,
lorberov list,
pola šolje prethodno polukuvanog pirinča,
maslinovo ulje,
peršun,
morska so,
biber.
10 posnih salata koje morate probati
Ovo su recepti za pripremu deset posnih salata koje morate probati: 10. Salata od pasulja na kosovski način 9. Francuska salata 8. Salata od spanaća sa kukuruzom i šargarepom 7. Mornarska salata...
10 načina za pripremu ribe koje morate probati
Ovu su recepti za pripremu ribe i morskih plodova na deset fenomenalnih načina: 10. Brancin sa povrćem 9. Hladne skuše 8. Marinirani smuđ 7. Šaran punjen orasima...
10 posnih čorbi koje morate probati
Fenomenalni recepti za pripremu divnih posnih čorbi. Pogledajte deset najboljih
10 posnih jela na vodi koje morate probati
Recepti za pripremu deset posnih jela na vodi koje morate probati. Ukoliko postite na vodi, pogledajte ove recepte
Skuša sa barenim povrćem
Sastojci za skušu sa barenim povrćem:
2 paketa odresaka skuše,
200 ml suvog belog vina,
100 ml ulja,
2 lista lorebera,
2 limuna,
2 šargarepe,
300 g prethodno skuvanog belog pasulja,
200 g karfiola,
2 veze peršuna,
200 g brokolija (možete koristiti i bundevu, tikvice i drugo povrće po želji),
so,
biber.
Testenina sa somovinom i keljom
Sastojci za testeninu sa somovinom i keljom:
4 fileta somovine (po 150 g),
2-3 kašike soka od limete,
krupna morska so,
krupnije mleven biber,
manja glavica kelja,
kašičica ulja,
500 g testenine bez jaja.
Punjene lignje na mediteranski način
Sastojci za punjene lignje na mediteranski način:
1 kg srednjih lignji,
2 čena belog luka,
50 ml belog vina,
500 g paradajza iz konzerve,
1 kg krompira,
maslinovo ulje,
malo vegete.
Posna palenta sa pečurkama
Sastojci za posnu palentu sa pečurkama:
160 g praziluka ili crnog luka,
650 g paradajza,
400 g svežih šampinjona,
200 g kuvanog paradajza,
15 g seckanog peršuna,
15 g seckanog lista celera,
200 g palente,
3-4 čena belog luka,
0,5 dl belog vina,
so,
bosiljak,
začini po ukusu.
Posna čorba od karfiola
Sastojci za posnu čorbu od karfiola:
1 manja glavica karfiola,
2 kašike biljnog začina,
1/3 morskog oraščića,
1/2 veze peršunovog lista,
3 kašike brašna,
jabukovo sirće ili limun,
so.