- Advertisement -
Sastojci za punjene lignje na mediteranski način:
- 1 kg srednjih lignji,
- 2 čena belog luka,
- 50 ml belog vina,
- 500 g paradajza iz konzerve,
- 1 kg krompira,
- maslinovo ulje,
- malo vegete.
Za nadev:
- 3 kašike prezli,
- 2 čena belog luka,
- 1 kašika peršuna,
- 3-4 kašike maslinovog ulja,
- odvojeni kraci od lignji,
- malo soli,
- bibera,
- vegeta.
Punjene lignje na mediteranski način se priprema na sledeći način:
- Očistiti lignje i odstraniti krake.
- Krake staviti sa strane, a lignje staviti u malo maslinovog ulja u koje smo dadali dva sitno naseckana čena belog luka, i ostavimo da se marinira najmanje pola sata.
- Za to vreme sitno naseckati krake, pomešati ih sa prezlama, sitno naseckanim belim lukom, peršunom, maslinovim uljem, solju, biberom i vegetom.
- Tom smesom napuniti lignje.
- Tepsiju namastiti maslinovim uljem i sipati u nju paradajz iz konzerve.
- Krompir oljuštiti i iseći, staviti u tepsiju i posuti vegetom.
- Staviti sve da se peče u rernu zagrejanu na 180 stepeni.
- Kada je krompir napola gotov, dodati lignje, preliti vinom i sve zajedno peći još oko pola sata.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 2 Review(s)
Punjene lignje na mediteranski način
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -