Punjene lignje na mediteranski način

1211
- Advertisement -

punjene lignje na mediteranski nacin

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za punjene lignje na mediteranski način:

  • 1 kg srednjih lignji,
  • 2 čena belog luka,
  • 50 ml belog vina,
  • 500 g paradajza iz konzerve,
  • 1 kg krompira,
  • maslinovo ulje,
  • malo vegete.

Za nadev:

  • 3 kašike prezli,
  • 2 čena belog luka,
  • 1 kašika peršuna,
  • 3-4 kašike maslinovog ulja,
  • odvojeni kraci od lignji,
  • malo soli,
  • bibera,
  • vegeta.

Punjene lignje na mediteranski način se priprema na sledeći način:

  1. Očistiti lignje i odstraniti krake.
  2. Krake staviti sa strane, a lignje staviti u malo maslinovog ulja u koje smo dadali dva sitno naseckana čena belog luka, i ostavimo da se marinira najmanje pola sata.
  3. Za to vreme sitno naseckati krake, pomešati ih sa prezlama, sitno naseckanim belim lukom, peršunom, maslinovim uljem, solju, biberom i vegetom.
  4. Tom smesom napuniti lignje.
  5. Tepsiju namastiti maslinovim uljem i sipati u nju paradajz iz konzerve.
  6. Krompir oljuštiti i iseći, staviti u tepsiju i posuti vegetom.
  7. Staviti sve da se peče u rernu zagrejanu na 180 stepeni.
  8. Kada je krompir napola gotov, dodati lignje, preliti vinom i sve zajedno peći još oko pola sata.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Punjene lignje na mediteranski način
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Based on 2 Review(s)
- Advertisement -