Sastojak: šampinjoni
Gulaš sa pečurkama, sojom i pečenim paprikama
Sastojci za gulaš sa pečurkama, sojom i pečenim paprikama: 200g šampinjona, 300g pečenih crvenih paprika, 50g sojinih šnicli, 1/2 praziluka, 250ml soka od paradajza, 1 šaka maslina, so, biber, origano, ulje.
Posna slana bajadera
Sastojci za posnu slanu bajaderu: 800g posnog kačkavalja, 200g margarina, 50g prezli, 100g pečenog susama, 200g šampinjona, 2 kašike ulja, so, 1 manja glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 3 kisela krastavčića, 1/2 kašićice aleve paprike, 1 kašika seckanog peršuna, po potrebi belo vino.
Posni tuna mafini
Sastojci za posne tuna mafine: 500g brašna, 250ml kisele vode, 40g kvasca, 60ml ulja, ½ kašičice šećera, 1 kašičica soli, ½ praška za pecivo. Za fil: 150g Tunalux šunke od tune, 5 šampinjona, 1 kašika brašna, 200ml vode, 1 paradajz, 50g kukuruza šećerca, 2 grančice peršuna, začin.
Posna slana štrudla
Sastojci za posnu slanu štrudlu:
Za testo:
pola kockice kvasca,
na vrh noža praška za pecivo,
kašičica šećera,
200 ml mineralne vode,
50 ml maslinovog ulja,
kašičica soli,
oko 500 g brašna.
Za nadev:
400 g šampinjona,
150 g posnog kačkavalja,
1 kašika posnog margarina za mazanje,
50 g posnog majoneza.
Punjeni šampinjoni
Sastojci za punjene šampinjone:
1 kg šampinjona,
5 kašika sirćeta,
100 g kukuruza šećerca,
100 g graška,
100 g sitno seckane šargarepe,
100 g pirinča,
1 veza peršuna,
1 glavica crnog luka,
5 kašika ulja.
Posni burek
Sastojci za posni burek: 500 g tankih kora, 2 glavice crnog luka, 2 krompira, 400 g šampinjona, 3 kašike ulja, so, biber, suvi začin. Za premaz kora: 300 ml kisele vode, 100 ml ulja
Posna pizza na vodi
Sastojci za posnu pizzu na vodi: 1 kafena kašičica suvog kvasca, prstohvat šećera, 200 ml mlake vode, 300 g brašna, pola kesice praška za pecivo, so, šampinjoni, paprike, mladi zeleni luk, origano, kečap
5 recepata za posne pizze koje morate probati
Pogledajte recepte za pet posnih pizza koje morate probati. Izabrali smo najbolje posne pizze za vas.
Najbolja posna jela na vodi
Pogledajte najbolja posna jela na vodi po našem izboru. Ovi posni recepti na vodi su za pripremu posnih jela na vodi od posnih supa i čorbi, preko posnih glavnih jela na vodi do posnih deserata na vodi.
Lignje i fileti soma u sosu
Sastojci za lignje i filete soma u sosu:
1 kg kolutova lignji,
400 g fileta soma,
1 praziluk,
1 crveni luk,
1/2 glavice crvenog kupusa,
1 crvena kisela paprika,
3-4 kisela krastavca,
2 šargarepe,
1 koren celera,
1 manji prokelj,
1 ljuta paprika,
400 g šampinjona,
malo soja ili tamari sosa,
mešavine suvog začina po ukusu,
ulje,
750 g pirinča,
brašna po potrebi.