- Advertisement -
Sastojci za posnu pizzu:
Za testo:
- 450 g brašna,
- 280 ml vode,
- 70 ml ulja,
- 1/2 kockice kvasca,
- 1,5 kašičica soli,
- 1 kašičica šećera.
Za fil:
- 2 kašike kečapa,
- 2 kašike ajvara,
- 100 g maslinki,
- 100 g šampinjona,
- 1/2 glavice crnog luka,
- 3 veća kisela krastavčića,
- 1 manja, sveža paprika,
- 50 g kukuruza šećerca,
- 2 veće konzerve tunjevine u komadima,
- 300 g biljnog kačkavalja,
- 1 kesica origana.
Posna pizza se priprema na sledeći način:
- Testo: U toploj vodi, sa dodatkom šećera, podići kvasac. U vanglicu staviti brašno, dodati ulje i sa pripremljenim kvascem zamesiti testo. Umešeno testo ostaviti da naraste, dok se sprema fil.
- Fil: Tunjevinu iscediti od ulja i pomešati je sa, sitno iseckanim, crnim lukom. Šampinjone iseći na tanje listiće, papriku i krastavčiće na kockice, a maslinke iseći na krugove. Ajvar i kečap pomešati i dobro sjediniti.
- Uzeti veliki pleh, iz električnog šporeta, pa ga dobro podmazati uljem. Naraslo testo rastanjiti u veličini pleha. Premazati ga mešavinom kečapa i ajvara. Zatim rasporediti tunjevinu sa lukom, pa iseckane šampinjone, krastavčiće, papriku, maslinke i kukuruz šećerac. Posuti sa origanom i, krupno, narendati biljni kačkavalj.
- Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 C.
- Čim ivice testa blago porumene, pica je ispečena. Izvaditi je i poslužiti.
Autor: Verica Nikolić (recepti.com)
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posna pizza
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -