Posna pizza

Posna pizza

Advertisement

Sastojci za posnu pizzu:

Za testo:

  • 450 g brašna,
  • 280 ml vode,
  • 70 ml ulja,
  • 1/2 kockice kvasca,
  • 1,5 kašičica soli,
  • 1 kašičica šećera.

Za fil:

  • 2 kašike kečapa,
  • 2 kašike ajvara,
  • 100 g maslinki,
  • 100 g šampinjona,
  • 1/2 glavice crnog luka,
  • 3 veća kisela krastavčića,
  • 1 manja, sveža paprika,
  • 50 g kukuruza šećerca,
  • 2 veće konzerve tunjevine u komadima,
  • 300 g biljnog kačkavalja,
  • 1 kesica origana.

Posna pizza se priprema na sledeći način:

  1. Testo: U toploj vodi, sa dodatkom šećera, podići kvasac. U vanglicu staviti brašno, dodati ulje i sa pripremljenim kvascem zamesiti testo. Umešeno testo ostaviti da naraste, dok se sprema fil.
  2. Fil: Tunjevinu iscediti od ulja i pomešati je sa, sitno iseckanim, crnim lukom. Šampinjone iseći na tanje listiće, papriku i krastavčiće na kockice, a maslinke iseći na krugove. Ajvar i kečap pomešati i dobro sjediniti.
  3. Uzeti veliki pleh, iz električnog šporeta, pa ga dobro podmazati uljem. Naraslo testo rastanjiti u veličini pleha. Premazati ga mešavinom kečapa i ajvara. Zatim rasporediti tunjevinu sa lukom, pa iseckane šampinjone, krastavčiće, papriku, maslinke i kukuruz šećerac. Posuti sa origanom i, krupno, narendati biljni kačkavalj.
  4. Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 C.
  5. Čim ivice testa blago porumene, pica je ispečena. Izvaditi je i poslužiti.

Autor: Verica Nikolić (recepti.com)

OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna pizza
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Na osnovu 20 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares