Testo: U toploj vodi, sa dodatkom šećera, podići kvasac. U vanglicu staviti brašno, dodati ulje i sa pripremljenim kvascem zamesiti testo. Umešeno testo ostaviti da naraste, dok se sprema fil.
Fil: Tunjevinu iscediti od ulja i pomešati je sa, sitno iseckanim, crnim lukom. Šampinjone iseći na tanje listiće, papriku i krastavčiće na kockice, a maslinke iseći na krugove. Ajvar i kečap pomešati i dobro sjediniti.
Uzeti veliki pleh, iz električnog šporeta, pa ga dobro podmazati uljem. Naraslo testo rastanjiti u veličini pleha. Premazati ga mešavinom kečapa i ajvara. Zatim rasporediti tunjevinu sa lukom, pa iseckane šampinjone, krastavčiće, papriku, maslinke i kukuruz šećerac. Posuti sa origanom i, krupno, narendati biljni kačkavalj.
Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 C.
Čim ivice testa blago porumene, pica je ispečena. Izvaditi je i poslužiti.
Sastojci za prženu grdobinu sa krompirom:
2 komada po 350 g fileta grdobine,
750 g krompira,
2 kašike maslinovog ulja,
1/3 šolje hladno ceđenog maslinovog ulja,
1/2 šolje potočarke ili druge vrste zelene salate krupno iskidane,
balzamiko sirće,
morska so,
krupno mleveni crni biber.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više