Sastojak: šargarepa
Salata od šargarepe
Sastojci za salatu od šargarepe:
3 kg šargarepe,
1/2 kg belog luka,
250 g feferona,
1/2 l ulja,
1/2 l sirćeta,
celer,
peršun,
so.
Turšija
Sastojci za turšiju:
4 kg povrća (kupus, kornišoni, šargarepa, karfiol, zeleni paradajz, žute paprike),
3 l vode,
7, 5 dl sirćeta od belog vina ili alkoholnog,
120 g soli,
150 g šećera,
1/2 kesice vinobrana,
3-4 lista lovora,
1 ren,
biber u zrnu.
5 recepata za posne pizze koje morate probati
Pogledajte recepte za pet posnih pizza koje morate probati. Izabrali smo najbolje posne pizze za vas.
10 domaćih sokova koje morate probati
Domaći recepti za najbolje domaće sokove koje možete napraviti u svom domu. U zavisnosti od sezone možete napraviti domaći sok od zove, višnje, maline, kupine, borovnice, pomorandže, nane, grožđa, cvekle...
Ceđeni sok za čišćenje jetre i krvi
Sastojci za ceđeni sok za čišćenje jetre i krvi:
1 osrednja cvekla (175 g),
2 lista crvenog kupusa (25 g),
3 šargarepe srednje veličine (180 g),
1/2 limuna (40 g),
1 pomorandža (130 g),
1/4 ananasa (220 g),
2 šake spanaća (50 g).
Ceđeni sok od jabuke, šargerepe i jagode
Sastojci za ceđeni sok od jabuke, šargerepe i jagode:
1 srednja jabuka,
7 osrednjih šargarepa,
1 šolja (200 ml) jagoda.
Posni rižoto sa komadićima soje na vodi
Sastojci za posni rižoto sa komadićima soje na vodi:
1,5 litar vode,
2 glavice crnog luka,
3 struka mladog crnog luka,
1 krompir,
3 šargarepe,
1 šoljica komadića soje,
3 čena belog luka,
1 šolja pirinča,
mleveni biber, mlevena paprika, so i mleveni lan,
1 šolja kuvanog paradajza,
1 svež paradajz.
Marmelada od šargarepe i meda
Sastojci za Marmeladu od šargarepe i meda:
300 g šargarepe,
500 g jabuka,
100 ml vode,
2 limuna,
300 g šećera,
100 g meda.
Bukovača Oca Gavrila na vodi
Sastojci za bukovaču Oca Gavrila na vodi:
300 g bukovače,
4 krompira,
4 šargarepe,
3-4 sveže paprike,
sveže mleveni paradajz (ili paradajz pire),
so,
začini po želji.
Bukovača na vodi
Sastojci za bukovaču na vodi:
300 g bukovače,
1 tikvica,
1-2 glavice crnog luka,
2-3 šargarepe,
soja sos,
tan sos,
so.