Sastojak: šećer u prahu
Posna torta sa pomorandžom i čokoladom
Sastojci za posnu tortu sa pomorandžom i čokoladom:
Za koru:
1 srednja pomorandza,
450 g brašna,
1 prašak za pecivo,
1 kašičica sode bikarbone,
50 g mlevenih oraha,
100 ml ulja,
5 dl gaziranog soka od pomorandže.
Posna lenja pita na vodi
Sastojci za posnu lenju pitu na vodi:
2 šolje brašna,
2 šolje griza,
1 šolja šećera,
1 prašak za pecivo,
šećer u prahu za posipanje.
Za fil:
1,5 kg rendanih jabuka,
1 šolja šećera,
1 kafena kašičica cimeta,
rendana kora 1 limuna,
1 vanil šećer.
Najbolja posna jela na vodi
Pogledajte najbolja posna jela na vodi po našem izboru. Ovi posni recepti na vodi su za pripremu posnih jela na vodi od posnih supa i čorbi, preko posnih glavnih jela na vodi do posnih deserata na vodi.
Posna moka zrna
Sastojci za posna moka zrna:
200 g mlevenih oraha,
250 g šećera u prahu,
250 g strugane posne čokolade za kuvanje,
50 g gorkog i jakog neskafea,
kašika šećera u prahu,
2 kašike kakaoa.
Posne kesten rolnice
Sastojci za posne kesten rolnice:
1 kg kesten-pirea,
pet kašika votke za kandirane kore,
5 pomorandži,
200 g kristal šećera,
400 ml vode,
200 g šećera u prahu.
Posne medene štangle
Sastojci za posne medene štangle:
šolja meda,
šolja vode,
šolja ulja,
kašičica sode bikarbone,
brašna po potrebi.
Fil:
2 šolje šećera,
3 šolje mlevenog kikirikija,
3 kašike ulja,
4 kašike votke za glazuru,
150 g šećera u prahu,
malo soka od limuna,
žuta kolačarska boja.
Posni kasato
Sastojci za posni kasato:
250 g margarina,
250 g šećera u prahu,
150 g kokosovog brašna,
100 g seckanih badema,
250 g raznobojnih žele bombona,
250 g suvog grožđa potpoljenog u razređeni rum,
posna čokolada za preliv.
Posni keks
Sastojci za posni keks: 250 g šećera, strugana kora limuna, 250 g brašna, ulje, šećer u prahu
Suva baklava
Sastojci za suvu baklavu:
500 g kora za baklavu,
1 šolja susamovog ulja,
5-10 kašika šećera,
15-20 kašika mlevenih oraha,
1 šolja šećera u prahu.
Posna kapri torta
Sastojci za posnu kapri tortu:
500 g jagoda,
300 g posne čokolade,
6 pudinga od vanile,
800 g posnog keksa (recimo banini gustav),
1,5 l soka od pomorandže,
250 g posnog margarina,
6 kašika kristal šećera + 250 g kristal šećera,
100 g šećera u prahu,
posni šlag,
4 kašike ulja.