Naslovna Sastojci Sirće

Sastojak: sirće

ajvar

Zimnica: Ajvar

Sastojci za ajvar: 5 kg crvene paprike, 2 kg patlidžana, 2,5 l vode, 0,5 l ulja, 1 glavica belog luka, 3 dl alkoholnog sirćeta, so, šećer, biber, po želji ljuta papričica.
kiseli krastavci

Zimnica: Kiseli krastavci

Sastojci za kisele krastavce: 5 kg krastavca, 4 l vode, 1 l sirćeta (9%), 400 g šećera, 150 g soli, 1 konzervans, 1 vinobran, beli luk, lovorov list, list celera.
Turšija recept

Zimnica: Turšija

Sastojci za turšiju: 4 kg povrća, kupusa, kornišona, šargarepe, karfiola, 3 l vode, 7, 5 dl sirćeta od belog vina ili alkoholnog, 120 g soli, 150 g šećera, 1/2 kesice vinobrana, 3-4 lista lovora, 1 ren, biber u zrnu.
cvekla-salata-zimnica

Salata od cvekle

Sastojci za salatu od cvekle: 3 kg cvekle, 2,5 l vode, 120 g šećera, 80 g soli, 0,5 dcl sirćeta, mala kafena šoljica rendanog rena.
feferoni zimnica

Zimnica: Feferoni

Sastojci za zimnicu od feferona: 10 kg feferona, 6 l vode, 2 dl sirćetne kiseline (80%), 2 dl ulja, 150 g šećera, 150 g soli.
fileti oslica u sosu od paradajza

Fileti oslića u sosu od paradajza

Sastojci za filete oslića u sosu od paradajza: 800 g fileta oslića, 200 ml paradajz sosa, 2-3 glavice crnog luka, 5 češenjeva belog luka, čaša crvenog vina, peršun, ruzmarin, 2-3 kašike sirćeta, 100 g palente, ulje, so, biber.
riba na pirincu

Riba na pirinču

Riba na pirinču se priprema na sledeći način: Očišćena riba iseče se na parčad, posoli i ostavi da malo odstoji. Za to vreme tiganj se namaže maslinovim uljem i u nju se stavlja opran, nekuvan pirinač. Preko njega se naslaže krupno sečen crni luk, kolutovi zelene paprike, ako je ima, a preko svega poređa se riba.
Kuskus sa suvim groždjem

Posni kuskus sa suvim groždjem

Potrebno je: 400 g kuvanog kuskusa, 1 kašičica karija, 70 g suvog groždja, rendana kora polovine limuna, 2 mlada luka, 3 kašike maslinovog ulja, sirće, so.
paprike punjene kupusom i zelenim paradajzom

Zimnica: Paprike punjene kupusom i zelenim paradajzom

Sastojci za paprike punjene kupusom i zelenim paradajzom: 3 kg paprika, 5 kg kupusa, 1 kg zelenog paradajza, 600 ml 9% sirćeta, 2 l vode, 3 kašike soli, 2 kašike šećera, 1 kašičica vinobrana, 1 kesica bibera u zrnu.
francuska salata

10 posnih salata koje morate probati

Ovo su recepti za pripremu deset posnih salata koje morate probati: 10. Salata od pasulja na kosovski način 9. Francuska salata 8. Salata od spanaća sa kukuruzom i šargarepom 7. Mornarska salata...
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -