Naslovna Sastojci So

Sastojak: so

Posni pečeni batat sa medom i orasima

Posni pečeni batat sa medom i orasima

Sastojci za posni pečeni batat sa medom i orasima: 2 srednja batata (slatki krompir), 2 kašike maslinovog ulja, 2 kašike meda (ili agavinog sirupa za vegansku verziju), 50 g seckanih oraha, so i biber po ukusu, 1 kašičica cimeta (opciono).
Posne pečene tikvice sa orasima

Posne pečene tikvice sa orasima

Sastojci za posne pečene tikvice sa orasima: 3 srednje tikvice, 100 g oraha (mlevenih ili sitno seckanih), 2 čena belog luka, 3 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, sveži peršun za dekoraciju, 1 kašičica limunovog soka.
Posne punjene pohovane paprike

Posne punjene pohovane paprike

Sastojci za posne punjene pohovane paprike: 6 većih babura paprika, 200 g kuvane riže, 1 glavica crnog luka, 1 šargarepa, 2 češnja belog luka, 150 g šampinjona (ili drugih pečuraka), 100 g tofua, 2 kašike mlevenih oraha, 1 kašičica suvog začina, so i biber po ukusu, brašno, prezle i sojino mleko za pohovanje, ulje za prženje.
Posna kremasta čorba od karfiola

Posna kremasta čorba od karfiola

Sastojci za posnu kremastu čorbu od karfiola: 1 glavica karfiola (oko 500 g), 2 krompira, 1 glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 750 ml povrćnog bujona, 100 ml kokosovog mleka (ili sojinog mleka), 2 kašike maslinovog ulja, so, biber po ukusu, prstohvat muškatnog oraščića (opciono).
Posna gibanica sa krompirom

Posna gibanica sa krompirom

Sastojci za posnu gibanicu sa krompirom: 500 g kora za pitu, 500 g krompira, 2 glavice crnog luka, 100 ml ulja, 200 ml kisele vode, so, biber po ukusu, prstohvat aleve paprike (opciono).
Posna lazanja sa pečurkama i belim lukom

Posna lazanja sa pečurkama i belim lukom

Sastojci za posnu lazanju sa pečurkama i belim lukom: 12 listova za lazanje, 500 g pečuraka (šampinjoni ili druge po izboru), 1 glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 300 ml pasirane paradajz sosa, 200 ml biljnog mleka (sojino ili bademovo), 3 kašike maslinovog ulja, 1 kašika brašna, 1 kašika suvog bosiljka, so, biber po ukusu.
Posni potaž od bundeve i leblebija

Posni potaž od bundeve i leblebija

Sastojci za posni potaž od bundeve i leblebija: 400 g pečene bundeve, 200 g kuvane leblebije (ili iz konzerve), 1 glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 1 kašika maslinovog ulja, 500 ml povrćnog bujona, 1 kašičica kima u prahu, so i biber po ukusu.
Posna salata od pečene bundeve i rukole

Posna salata od pečene bundeve i rukole

Sastojci za posnu salatu od pečene bundeve i rukole: 300 g bundeve, 100 g rukole, 2 kašike maslinovog ulja, 1 kašika balzamiko sirćeta, so i biber po ukusu, šaka semenki bundeve, 1 kašika javorovog sirupa (po želji).
Posni pečeni kesten sa ruzmarinom

Posni pečeni kesten sa ruzmarinom

Sastojci za posni pečeni kesten sa ruzmarinom: 500 g svežih kestena, 2 grančice svežeg ruzmarina, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu.
Posne američke palačinke sa bundevom

Posne američke palačinke sa bundevom

Sastojci za posne američke palačinke sa bundevom: 1 šolja brašna, 1/2 šolje pirea od bundeve (kuvana ili pečena bundeva), 2 kašike šećera (ili zaslađivača po izboru), 1 kašičica praška za pecivo, 1/2 kašičice cimeta, 1/4 kašičice đumbira u prahu (opcionalno), prstohvat soli, 1 šolja biljnog mleka (sojino, bademovo ili kokosovo), 1 kašika biljnog ulja, biljno ulje za prženje.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -