Naslovna Sastojci Spanać

Sastojak: spanać

Posna tortilja sa tofuom i spanaćem

Posna tortilja sa tofuom i spanaćem

Sastojci za posnu tortilju sa tofuom i spanaćem: 4 tortilje, 200g tofu sira, 200g svežeg spanaća, 1 crvena paprika, iseckana, 1 crveni luk, iseckan, 1 čen belog luka, sitno seckan, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, sok od pola limuna.
Posni sendvič sa pečenim povrćem

Posni sendvič sa pečenim povrćem

Sastojci za posni sendvič sa pečenim povrćem: 1 crvena paprika, 1 žuta paprika, 1 tikvica, 1 crveni luk, 1 patlidžan, 2 kašike maslinovog ulja, 1 kašičica soli, 1/2 kašičice crnog bibera, 1/2 kašičice suvog origana, 1/2 kašičice suvog bosiljka, 4 kriške integralnog hleba, 1/4 šolje humusa (po želji), sveži listovi rukole ili spanaća (po želji).
Posna pasta sa spanaćem i tofuom

Posna pasta sa spanaćem i tofuom

Sastojci za posnu pastu sa spanaćem i tofuom: 250g integralne paste (po vašem izboru), 200g svežeg spanaća, 200g tofu sira (isečenog na kockice), 2 kašike maslinovog ulja, 3 čena belog luka (sitno seckana), 1/4 šolje biljnog mleka, so i biber po ukusu, sok od 1 limuna, 1/4 šolje prehrambenog kvasca (nutritivni kvasac).
Posna gibanica sa spanaćem

Posna gibanica sa spanaćem

Sastojci za posnu gibanicu sa spanaćem: 500g kora za pitu, 400g svežeg spanaća (ili zamrznutog, dobro oceđenog), 200g tofua (izrendanog), 200ml mineralne vode, 100ml ulja, 1 kašičica soli, 1 kašičica bibera, 1 kašičica praška za pecivo.
Posne lazanje sa spanaćem i tofuom

Posne lazanje sa spanaćem i tofuom

Sastojci za posne lazanje sa spanaćem i tofuom: 9 listova za lazanje, 400 g svežeg spanaća, 200 g tofua, 2 šolje biljnog mleka (sojino ili bademovo), 3 kašike brašna, 3 kašike ulja, 1 crveni luk, iseckan, 3 čena belog luka, iseckana, so, biber po ukusu, muškatni oraščić po ukusu, paradajz sos (oko 2 šolje).
Posni ravioli sa spanaćem

Posni ravioli sa spanaćem

Sastojci za posne raviole sa spanaćem: Za testo: 2 šolje brašna, 1/2 šolje vode, 2 kašike maslinovog ulja, prstohvat soli. Za fil: 250 g svežeg spanaća, 200 g tofu sira, 2 čena belog luka, sitno iseckana, so i biber po ukusu, 1 kašika maslinovog ulja.
Posno varivo od krompira i spanaća

Posno varivo od krompira i spanaća

Sastojci za posno varivo od krompira i spanaća: 500 g krompira (oljuštenog i isečenog na kockice), 200 g svežeg spanaća (oprano i iseckano), 1 glavica crnog luka (sitno seckana), 2-3 čena belog luka (sitno seckana), 2 šargarepe (isečene na kolutiće), 1 paradajz (iseckan) ili 200 ml paradajz soka, 1 kašika maslinovog ulja, 1 l povrćnog bujona ili vode, so i biber po ukusu, 1 kašičica aleve paprike ili kurkume (po želji).
Posna primavera pasta

Posna primavera pasta

Sastojci za posnu primavera pastu: 300 g integralne paste (špageti, fusilli ili penne), 2 kašike maslinovog ulja, 1 crveni luk, sitno iseckan, 2 čena belog luka, sitno iseckana, 1 crvena paprika, isečena na trakice, 1 zelena paprika, isečena na trakice, 1 šargarepa, isečena na tanke trakice, 1 tikvica, isečena na trakice, 1 šolja čeri paradajza, prepolovljenih, 1 šolja svežeg spanaća, so i biber po ukusu, sveže seckani bosiljak ili peršun za ukrašavanje.
Posna musaka sa spanaćem i šampinjonima

Posna musaka sa spanaćem i šampinjonima

Sastojci za posnu musaku sa spanaćem i šampinjonima: 500 g krompira, 400 g svežeg spanaća, 300 g šampinjona, 1 veliki crni luk, 3 čena belog luka, 200 ml biljnog mleka (sojino, bademovo ili ovseno), 3 kašike brašna, 50 ml maslinovog ulja, so i biber po ukusu, 1 kašičica muskatnog oraščića, 1 kašika seckanog svežeg peršuna.
Posne špagete sa spanaćem

Posne špagete sa spanaćem

Sastojci za posne špagete sa spanaćem: 250 g posnih špageta, 300 g svežeg spanaća, 3 čena belog luka, 50 ml maslinovog ulja, 200 ml biljne pavlake, so i biber po ukusu, 1 kašika limunovog soka.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -