Sastojak: spanać
Ceđeni sok za čišćenje jetre i krvi
Sastojci za ceđeni sok za čišćenje jetre i krvi:
1 osrednja cvekla (175 g),
2 lista crvenog kupusa (25 g),
3 šargarepe srednje veličine (180 g),
1/2 limuna (40 g),
1 pomorandža (130 g),
1/4 ananasa (220 g),
2 šake spanaća (50 g).
Ceđeni sok od cvekle, celera, spanaća i jabuke
Sastojci za ceđeni sok od cvekle, celera, spanaća i jabuke:
1 velika cvekla,
2-3 sveže šargarepe,
4-5 štapova celera,
1 šaka svežeg spanaća,
1 jabuka,
1 sveži krastavac,
2 rotkvice,
1 koren svežeg đumbira (veličine 1 cm),
1 limun.
Ceđeni sok od jabuke, celera i spanaća
Sastojci za ceđeni sok od jabuke, celera i spanaća:
4 zelene jabuke osrednje veličine,
3 veće stabljike celera,
2 lista kelja,
1 limun,
120 g spanaća.
Posni spanać sa suvim groždjem
Sastojci za posni spanać sa suvim groždjem:
500 g spanaća,
50 g suvog grožđa,
50 g pinjola ili badema,
4 kašike maslinovog ulja,
so,
sveže mleveni biber,
ljuta mlevena paprika.
Posni rolat od krompira
Sastojci za posni slani rolat od krompira:
1 kg krompira,
100 g margarina,
200 g obarene i od kostiju očišćene ribe,
200 g spanaća,
200 g šargarepe,
so,
biber,
2 čena belog luka.
Zlatiborski kačamak
Sastojci za posni zlatiborski kačamak:
200 g belog kukuruznog brašna,
100 g heljdinog brašna,
2 veze samoniklog zelja,
150 g spanaća,
kašičica začina,
kašika marinade (beli luk i peršun u ulju),
kašičica svežeg vlašca (ili suvog ako nema svežeg),
so,
biber,
ulje.
16 posnih slanih pita koje morate probati
Ovo su recepti za pripremu 16 najboljih posnih slanih pita. Pogledajte koje su to posne slane pite koje morate probati
Posna pita sa spanaćem na vodi
Sastojci za posnu pitu sa spanaćem na vodi:
pakovanje kora za pitu,
šolja pirinča,
pakovanje bukovače (pečurke, gljive),
6 smrznutih kroketa od spanaća (ili svež spanać ukoliko je sezona),
ljuta papričica (ko voli),
biber,
so.
Zeljanik sa kukuruznim brašnom
Sastojci za zeljanik sa kukuruznim brašnom:
600 g kukuruznog brašna,
500 g zelja, koprive ili spanaća,
1 šolja ulja,
so,
1 prašak za pecivo.
Posne pogačice
Sastojci za posne pogačice:
po 100 g raženih, ovsenih, sojinih, pšeničnih i ječmenih pahuljica,
kisela voda,
crni luk (ili praziluk),
beli luk,
konzerva tunjevine,
začini po izboru (so, biber, kurkuma, peršun, majčina dušica, senf, kečap…)
povrće po izboru seckano na kockice (šargarepa, krompir, tikvice, keleraba, paprika, plavi paradajz, rotkva, blitva, spanać, sremuš…)
brašno ili prezle.