Naslovna Sastojci Tikvica

Sastojak: tikvica

Posna pastrmka u sosu od ajvara

Posna pastrmka u sosu od ajvara

Sastojci za posnu pastrmku u sosu od ajvara:4 fileta pastrmke,1 tikvica,1 šargarepa,1 crvena paprika,glavica crnog luka,so,ulje,5 kašika ajvara,rendana kora limuna.
Posna fritata

Posna fritata

Sastojci za posnu fritatu:3 šargarepe,2 paradajza,2 tikvice srednje veličine,4 krompira,2 glavice crnog luka,150g spanaća ili blitve,2 kašike lanenog semena,2 kašike kurkume,400g tofua,so, biber, suvi začin,sveži peršunov list,kašika senfa,malo ulja.
Posno zimsko varivo

Posno zimsko varivo

Sastojci za posno zimsko varivo:1 veća glavica crnog luka,2 manje šargarepe,1 paštrnak,300g pelata paradajza,1 tikvica,1 beli krompir,100g narandžastog sočiva,100g šampinjona,50g mladog spanaća,1 kašičica mlevene paprike,mleveni biber,ulje,so.
Posna salata sa prosom i sardinama

Posna salata sa prosom i sardinama

Sastojci za posnu salatu sa prosom i sardinama:200g prosa,1 mlada tikvica,1 crvena paprika,200g šampinjona,1 ajzberg zelena salata,3 struka mladog luka,1/2 salatnog krastavaca,2 konzerve sardina,malo ulja.Za preliv:sok od 1 limuna,30ml maslinovog ulja,mleveni biber,so.
Posno jelo od karfiola iz rerne sa kremom od tikvica

Posno jelo od karfiola iz rerne sa kremom od tikvica

Sastojci za posno jelo od karfiola iz rerne sa kremom od tikvica:1 glavica karfiola,400g tikvice,1/2 glavice luka,1 struk praziluka,1 struk celera,maslinovo ulje,biber,beli biber,1 kašičica estragona,4-5 čena belog luka,so, prezle.
Posne pohovane tikvice iz rerne

Posne pohovane tikvice iz rerne

Sastojci za posne pohovane tikvice iz rerne:2 tikvice,200ml kisele vode,2 kašike brašna,2 kašike prezli,so, mleveni biber,30ml ulja,po želji beli luk, granule,ulje.
Posne tikvice punjene krompirom

Posne tikvice punjene krompirom

Sastojci za posne tikvice punjene krompirom:1 tikvica,1 veći skvani krompir,1 čen belog luka,peršun,biber,aleva paprika,šarena so,so.
Posna čorba od tikvica i spanaća

Posna čorba od tikvica i spanaća

Sastojci za posnu čorbu od tikvica i spanaća:2 kašike maslinovog ulja, 1 glavica crnog luka,2 tikvice,1 krompir,100g spanaća, 3 vezice peršuna,1,2 l bujona od povrća, so – po ukusu,biber – po ukusu.
Posna musaka na turski način

Posna musaka na turski način

Sastojci za posnu musaku na turski način:1kg tikvica,500g patlidžana, 1 glavica luka,2 paprike, 2 krompira, 1 teglica paradajz pirea, biber,maslinovo ulje, čubar, so, 1 struk mirođije, 1 struk peršuna.
Pečeni krompir punjen povrćem

Pečeni krompir punjen povrćem

Sastojci za pečeni krompir punjen povrćem:krompir,margarin,200g pečuraka, 2 paprike, 3 kašike kukuruza, 3 kašike pasulja iz konzerve, 1 tikvica.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -