Naslovna Sastojci Ulje

Sastojak: ulje

Posna pita krompiruša recept

Posna pita krompiruša

Sastojci za posnu pitu krompirušu: 800 g kora za pitu (gibanicu), 2 dl ulja, 3 glavice crnog luka, 1,5 kg krompira, 2 dl vode, so, biber.
postan spanac sa pirincem recept

Postan spanać sa pirinčem

Sastojci za postan spanać sa pirinčem: 1 kg spanaća, 2 glavice crnog luka, 3 kašike ulja, šoljica pirinča, kašika paradajz pirea, malo soli.
posne sarme sa ribom recept

Posne sarme sa ribom

Sastojci za posne sarme sa ribom: veća glavica kiselog kupusa, šaran od 1,5 do 2 kg, veća šolja pirinča, 2-3 šargarepe, 2 glavice crnog luka, 2-3 čena belog luka, veza zeleni, koren celera, kašika začina od povrća, 1 manji krompir, list lorbera, peršun, brašno, biber, aleva paprika, ulje, so.
kolac od jabuka i oraha

Posni kolač od oraha i jabuka

Sastojci za posni kolač od oraha i jabuka: šolja ulja, 1,5 šolje šećera, 1,5 šolje brašna, 4 - 5 većih kiselih jabuka, narendanih, kašičica praška za pecivo, kašika mrvica, šolja mlevenih oraha, šećer u prahu, šolja seckanih oraha.
Dimljeni losos i špargla recept

Dimljeni losos i špargla

Sastojci za dimljeni losos i šparglu: 6 komada dimljenog lososa, 18 kuvanih zelenih špargli, 3 parčeta tosta, 1 dl ulja, 1/2 limuna, 2 kašike senfa, 1 glavica crnog luka.
posna krem supa od belog pasulja recept

Posna krem supa od belog pasulja

Sastojci za posnu krem supu od belog pasulja: 100 g belog pasulja, 3 kašike ulja, kašika brašna, 1 manja glavica crnog luka, kašičica aleve paprike, 1 list lorbera, biber, so.
paprikas od svezih pecuraka recept

Posni paprikaš od svežih pečuraka

Sastojci za posni paprikaš od svežih pečuraka: 1/2 kg pečuraka, 60-80 g ulja, 1 veća glavica crnog luka, so, aleva paprika, malo brašna, beli biber.
posne lazanje sa bakalarom i sampinjonima recept

Posne lazanje sa bakalarom i šampinjonima

Sastojci za posne lazanje sa bakalarom i šampinjonima: 250 g posnih kora za lazanje od spanaća (ukoliko ne nadjete, mogu i deblje kore za gibanicu), 150 g bakalara, 250 g šampinjona, 1 kiseli krastavac, 1 crvena paprika, celerov list, 4 kašike maslinovog ulja, 1 dl belog vermuta, sos od paradajza, 2 kašike brašna, šolja vode, kašika ulja, 10 g margarina, kari, šafran, so, biber.
riba u vinu recept

Riba u vinu

Sastojci za ribu u vinu: 1 kg ribe, so, ulje, limun, 2 čaše belog vina.
pasulj sa haringom ili sardelom

Posni pasulj sa haringom ili sardelom

Sastojci za posni pasulj sa haringom ili sardelom: 500 g pasulja, 5 glavica iseckanog crnog luka, riba očišćena od kostiju, vinsko sirće, ulje, biber so.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -