Naslovna Sastojci Voda

Sastojak: voda

oranz bombice

Posne oranž bombice

Sastojci za posne oranž bombice: 1 kg jabuka, 500 g šećera. Za kandirane kore: 3 pomorandže, 150 g kristal šećera, 250 ml vode, 120 g šećera u prahu.
lesnik desert

Postan lešnik desert

Sastojci za postan lešnik desert: 200 g šećera, 100 ml vode, 100 g mlevenih oraha, 100 g mlevenih badema, 100 g mlevenih lešnika, 50 g seckanih pečenih lešnika, 50 g seckanih badema, 50 g seckanih oraha.
posni isleri

Posni išleri

Sastojci za posne išlere: 180 g margarina, 100 g prah šećera, 100 g pečenog mlevenog lešnika, 200 g brašna, džem od kajsija. Za glazuru: 250 g prah šećera, 100 g čokolade, pola čaše vode, kuglica margarina.
kolacici od badema

Posni kolačići od badema

Sastojcci za posne kolačiće od badema: 500 g brašna, 375 g margarina, 250 g mlevenih badema, 185 g šećera, 1 dl vode, aroma gorkog badema, 50 g listića badema, džem od kajsija.
punjeni plavi patlidzan

Punjeni plavi patlidžan

Sastojci za punjeni plavi patlidžan: 4-5 manja plava patlidžana, 1 crvena paprika, 1 žuta paprika, 2 šargarepe, 4-5 čena belog luka, 1/2 veze peršuna, 1 l vode, 4-5 kašike soli, 1 kašika šećera, 1/2 kesice konzervansa.
boza recept

Boza

Sastojci za bozu: 1 kg neprosejanog kukuruznog brašna, 10 l mlake vode, 10 g rastopljenog pivarskog kvasca, šećer prema potrebi.
posna supa od krompira

Posna supa od krompira

Sastojci za posnu supu od krompira: 300 g krompira, vezica peršuna, šoljica ulja, kašičica začina od povrća, 1 l vode, biber, so.
paradajz corba

Posna paradajz čorba

Sastojci za posnu paradajz čorbu: 500 g paradajza. 500 g domaćeg hleba, 1 čen belog luka, 4 lista bosiljka, pola glavice crnog luka, 1 struk celera, 1 šargarepa, 100 ml mlake vode, 6 kašika maslinovog ulja, so, biber.
krompir sa lukom recept

Postan krompir sa lukom

Sastojci za postan krompir sa lukom: 1 kg krompira, 3 glavice crnog luka, 100 ml crnog vina, 1 kutlača vode u kojoj je kuvan krompir, 3 kašike maslinovog ulja, so, biber.
umak od senfa

Umak od senfa

Sastojci za umak od senfa: 2 supene kašike oštrog brašna, malo ulja, 2,5 dl vode, 1/2 povrtne (posne) kocke za supu, 1 kafena kašika senfa, malo sitno seckanog luka (najbolje crvenog), so, crni biber, origano.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -